Cumhurbaşkanı Erdoğan ASELSAN göğsümüzü kabartıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ASELSAN göğsümüzü kabartıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN'ın yeni sistem tanıtımı nedeniyle düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye bugün küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorlukları kendi gücüyle aşabilen bir ülke haline gelmiştir.  Küresel ölçekte bir çok ilki başarmış ASELSAN yeni başarılarla göğsümüzü kabartıyor" dedi.

"ASELSAN göğsümüzü kabartıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ASELSAN'ın yeni sistem tanıtımı nedeniyle düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Savunma ve havacılık ihracatımız, 3 milyar seviyelerine çıktı. İHA'larımıza yerli kameralar üretip, taktık. Kuruluşundan bugüne Aselsan'da yer alan, görev yapan, ülkemizin savunma sanayiine katkıda bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum. 1975 tarihi, Kıbrıs Çıkarması'nın hemen ertesi yılıdır. Harekatın ardından Aselsan'ın faaliyete geçirilmesiyle ülkemiz yeni bir döneme adım atmıştır. Aradan geçen yıllarda savunma sanayimizde arzu ettiğimiz hızda gelişme sağlanamamıştır. 

"ASELSAN GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR" 

'Hükümete geldiğimizde öncelik verdiğimiz alanlardan birini de savunma sanayiinin güçlendirilmesi olarak belirledik. Karar ve deniz araçlarında dost ve müttefik ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayan bir ülke haline geldik. Türkiye bugün küresel tedarikçilerin çıkardığı tüm zorlukları kendi gücüyle aşabilen bir ülke haline gelmiştir.  Küresel ölçekte bir çok ilki başarmış ASELSAN yeni başarılarla göğsümüzü kabartıyor.  

2002'de 62 savunma projesi yürütülürken bugün 700'e yakın projenin hayata geçirildiği savunma sanayine kavuştuk. Dünyanın ilk 100 savunma şirketi listesinde 7 firmayla temsil ediliyoruz. Sadece son 5 yılda 5 firmamız da bu listeye girdi" 

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar