Cumhurbaşkanı duyurdu: Halkbank borçlarını 6 ay erteleme imkânı sunan kapatma kredisi başladı

Cumhurbaşkanı duyurdu: Halkbank borçlarını 6 ay erteleme imkânı sunan kapatma kredisi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir gelişmeyi aktardı. Halkbank borçlarını 6 ay süreyle ertelemenize olanak tanıyan kapatma kredisi şimdi başladı.

Seçim öncesi başlayan ekonomik dalgalanma, seçim sonrasında daha da hız kazanarak döviz kuru ve enflasyon oranlarında artış yaşanmasına neden oldu. Bu durum, vatandaşların ay sonlarını zor geçirmelerine yol açtı.

Vatandaş ay sonuna getirmekte zorlanırken bankaların kredi paketlerine olan başvurular rekor kırmıştı. Bir dönem sonra kredi ödemeleri de gecikmeye düşerken borç kapatma kredisi talepleri artmıştı. Borç kapatma kredisi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından beklenen haber geldi.

borc-kapatma.jpg

BORÇ KAPATMA KREDİSİ KİMLERE VERİLİR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halk Bankası borç kapatma kredisi için yaptığı açıklamada şartları duyurdu. Erdoğan, açıklamasında şunları belirtti: "Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz. Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borçlarını tasfiye imkanı sağlıyoruz." Bu kredi, 6 aya kadar ötelemeli ve 36 ay vadeli olarak verilecek, yıllık yüzde 4 faiz oranı ise aylık olarak 0.34 seviyesine denk geliyor.

BORCU OLANLARA BORÇ KAPATMA KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı tarafından esnafa sunulan borç kapatma kredisinin kendilerine de sunulmasını talep ediyorlar. İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi borcu olan, ancak borçlarını ödemekte güçlük çeken kişiler, bankalardan ya borçlarının yapılandırılmasını ya da düşük faizli borç kapatma kredisi desteği almayı umuyorlar. Bu nedenle, devlet destekli, düşük faizli borç kapatma kredisi talepleri artış gösteriyor.