Cumhur ittifakında çatlak: Destici'den çok konuşulacak İmamoğlu yorumu

Cumhur ittifakında çatlak: Destici'den çok konuşulacak İmamoğlu yorumu
Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hapis ve siyasi yasak almasını "orantısız" olarak nitelendirdi. Destici'nin açıklamaları, saatler önce İmamoğlu kararının normal ve siyasi bir karar olmadığını söyleyen Erdoğan ile ters düşmesi "Cumhur İttifakı'nda bir çatlak mı var?" sorusunu akıllara getirdi

CUMHUR İTTİFAKINDA ÇATLAK: DESTİCİ'DEN İMAMOĞLU'NA DESTEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almıştı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İmamoğlu''na verilen hapis ve siyasi yasak kararına ilişkin olarak katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Destici, İmamoğlu''na verilecek olası siyasi yasağın kesinleşmesi halinde bu cezanın  ''orantısız'' olacağını söyledi.

Habertürk kanalında yaptığı açıklamalarla gündemi değerlendiren Destici, Türk Ceza Kanunu''ndan (TCK) ''siyasi yasağın son verilmesini'' istedi. Destici, "Benim kanaatim, bu tür hakaretlerde, ki bu hakarettir. Biz yasalarımızdan, TCK''dan, bunun bir siyasi yasağa meydan vermesine son vermeliyiz, benim kanaatim bu" dedi. Program moderatörü Serap Belet''in "Bundan ceza alınsa dahi bir siyasi yasağa dönüşmesi orantısız olur diyorsunuz" ifadelerine Destici, "Tabii, orantısız" cevabını verdi.

AKILLARA ERDOĞAN''IN AÇIKLAMALARINI GETİRDİ

Destici''nin açıklamaları, aynı gün gündüz saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Mardin’de yaptığı konuşmada İmamoğlu’na dair söylediği sözleri akıllara getirdi. Erdoğan, İmamoğlu''nun aldığı ceza hakkında “Anayasanın 138. maddesine göre hakimler görevlerini bağımsız olarak kanuna ve hukuka uygun şekilde yaparlar. Ben söylemiyorum, anayasanın 138. maddesi söylüyor. Her zaman söylediğimiz gibi, mahkemelerin verdiği her kararı beğenmek mecburiyetinde değiliz. Bizim de eleştirdiğimiz hem de en sert şekilde eleştirdiğimiz pek çok mahkeme kararı da olmuştur. Ama bu kimseye hakimlere hakaret etme, mahkeme kararlarını tanımama hakkı vermez" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar