Cuma gününe dikkat çekildi: Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Cuma gününe dikkat çekildi: Meteoroloji'den sağanak uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), son hava tahminlerini yayımladı. Buna göre yurt genelinde bir haftadır görülen sıcak hava, Cuma gününden itibaren yerini bazı bölgelerde sağanak yağışa bırakacak. İşte yurt geneline dair son hava raporu...

METEOROLOJİ CUMA GÜNÜNE 'DİKKAT' DİYEREK UYARDI!

Meteoroloji''den gelen son dakika açıklamasına göre, sıcaklar, Cuma günüden itibaren yerini yağışlı havaya bırakıyor. Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu''nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Afyonkarahisar, Karabük ve Sivas çevreleri ile Kastamonu''nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor. Güneydoğu Anadolu''nun güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıkların ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK TAHMİN

5 günlük hava tahmini raporunda çarşamba günü başlayan yağışlar cuma günü ülke genelinde etkisini artırıyor.

BÖLGE BÖLGE SON TAHMİNLER

 

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Bugün (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Bugün (Çarşamba) Öğle saatlerinden sonra çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Bugün  (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Bugün  (Çarşamba) Karabük çevreleri ile Kastamonu''nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz''in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar