Çukurca'da Nevruz Bayramı coşkusu!

Çukurca'da Nevruz Bayramı coşkusu!

Nevruz Bayramı, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Çukurca Kaymakamlığı, Çukurca Belediyesi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Belediye kapalı spor salonunda coşkuyla kutlandı. Program, demirin dökülmesi ve Nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı. Ardından, ateşin üzerinden atlanmasıyla etkinlik başladı ve istiklal marşı ve saygı duruşuyla devam etti.

aw169069-01-1.jpg

Nevruz programında konuşan Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, "Geleneklerimizde her yıl baharın gelişiyle kutlanan Nevruz Bayramı, baharı müjdelemektedir. Nevruz, kardeşlik, barış ve yeni gün demektir. Bölgemizde huzurla kutladığımız Nevruz Bayramı, geçmişte yaşanan huzursuzlukları bertaraf edip güzel bir ortamda kutlamanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

aw169069-02.jpg

Programda söz alan Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ise Nevruz Bayramının doğanın yeniden canlandığı ve kardeşliğin pekiştirildiği bir gün olduğunu belirtti.

aw169069-06.jpg

Nevruz Bayramı'nda çeşitli yarışmalar düzenlendi ve dereceye giren katılımcılara ödüller verildi. Ardından, Rengi Hakkari Sanat topluluğunun Kürtçe ve Türkçe şarkıları eşliğinde asker ve yöresel kıyafetlerini giyen vatandaşlar kol kola halay çekerek güzel anlar yaşandı.

aw169069-05.jpg

Programa, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Atilla Dündar, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Çukurca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Engin Çağlayan, Gençlik ve Spor Müdürü Çınar Çiftçi, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.