Cübbeli Ahmet kendi topuğuna sıktı. Cemaatlerin vurgununu tek tek ifşaladı

Cübbeli Ahmet kendi topuğuna sıktı.  Cemaatlerin vurgununu tek tek ifşaladı

Cübbeli Ahmet’in tarikat ve cemaatlere ilişkin itirafı, rüzgar gibi esti. Hepsini tek tek ifşaladı.

Ekol TV ekranlarında Çağlar Cilara’nın sunduğu Güncel Meseleler adlı programa konuk olan Cübbeli Ahmet’in itirafı gündeme bomba gibi düştü. Cübbeli Ahmet tarikatların yaptıklarını tek tek saydı.

Bürokraside olduğu gibi cemaat içinde de ehliyet ve liyakat olması gerektiğini vurgulayan Cübbeli Ahmet “Benim kurumumda oğlum var mı yok, damadım var mı yok, babam var mı yok. Babam herkesin girdiği kapıdan girer çıkar” dedi.

ekran-goruntusu-2024-07-10-092053.jpg

“CEMAATLER AİLE ŞİRKETİ GİBİ HEP BABADAN OĞULA”

Cübbeli Ahmet “Dernek için de cemaat için de tarikat için de aynı şeyi konuşurum. Böyle işlerde hocaların yakınları, akrabaları olmamalı. Sonuçta resmi bir yer” diyerek şunları itiraf etti:

Oralar çiftlik gibi, babadan oğula. Aile şirketleri resmen. Dernek ve vakıflarda bu kadar güvenilir sevenin sayanın var, 5 tane Müslüman bulamadın mı? Hep oğlunu geçirdin. Hoca efendiler yapmadı bunu, istismarcılar kendileri giriyorlar. Yaşları 80 çocukları hep vakıf kurmuş. Babasının adıyla kuruyor. Trilyonlar dönen yerlerde hocaların oğullarına, damatlarına ne gerek var?

ekran-goruntusu-2024-07-10-092107.jpg

MENZİLCİLERİ Mİ İŞARET ETTİ?

Cübbeli Ahmet’in bu açıklamasındaki “babadan oğula” ifadesi ise akıllara “Menzil Cemaati’ne bir gönderme mi?” sorusunu getirdi. Menzil Cemaati’nde de liderin ölümünün ardından cemaat eş başkan yöntemiyle, ölen liderin 3 oğlu tarafından yönetilmeye başlanmıştı.