Credit Suisse'in başı dertten kurtulmuyor! Vergi kaçırma ile suçlanıyorlar

Credit Suisse'in başı dertten kurtulmuyor! Vergi kaçırma ile suçlanıyorlar
Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ABD merkezli krizin ardından İsviçre'nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse de iflas etmenin eşiğine gelmişti. Batma tehlikesini atlatan banka, şimdi de vergi kaçırmakla suçlanıyor.

ABD Senatosu Finans Komitesi, 2 yıl önce başlattığı bir soruşturmanın son aşamalarına gelindiğini aktararak, İsviçre merkezli Credit Suisse hakkında yürütülen soruşturmanın detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Açıklamaya göre, soruşturmanın sonucunda Credit Suisse''in ABD Adalet Bakanlığı ile 2014 yılında yaptığı anlaşmayı ihlal ettiğinin belirlendiği açıklandı.

"ABD''Lİ ZENGİNLERİN VERGİ KAÇIRMASINA ARACILIK ETTİ"

İncelemelerin ardından hazırlanan raporda, Credit Suisse''in ABD''li zenginlerin vergi kaçırmasında suç ortağı bulunduğu kaydedildi.

Komitenin Credit Suisse''den bankada 20 milyon dolardan fazla tutan aşırı zengin ABD vatandaşlarına ait beyan edilmemiş hesaplar ile ilgili bilgi istediği, bankanın komiteye "Bu tür 23 hesap tespit edildiğini ve daha fazla incelemenin devam ettiğini" bildirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Credit Suisse''in 2014''teki anlaşmaya aykırı olarak toplam 700 milyon dolar gizlediğinin tespit edildiği belirtildi.

Bankanın ihlallerinin "vergi mükellefi ABD''li tek bir aileye ait yaklaşık 100 milyon dolarlık gizli denizaşırı hesapların açıklanmamasını da içerdiğine" işaret edilen açıklamada, bankanın bazı üyeleri ABD''de ikamet ederken ABD-Latin Amerika uyruklu aileye ait beyan edilmemiş büyük hesapları kapattığı ve ABD Adalet Bakanlığı''na haber vermeden başka bir bankaya yaklaşık 100 milyon doları aktardığı kaydedildi.

220 MİLYON DOLARI SAKLADI

ABD''li iş insanı Dan Horsky''nin denizaşırı hesaplarındaki 220 milyon doları ABD makamlarından saklamasına yardım ettiği aktarıldı.

Komitenin açıklamasında, Credit Suisse''deki eski kıdemli bankacıların büyük, beyan edilmemiş denizaşırı hesapların yönetiminde yer aldığı belirtildi.

Credit Suisse, "2014''te ABD''li vergi mükelleflerinin ABD Gelir İdaresi''ne (IRS) sahte gelir vergisi beyannameleri ve diğer belgeler sunmalarında yardımcı olduğu" suçlamaları karşısında ABD Adalet Bakanlığı ile anlaşmaya yoluna giderek 1,3 milyar dolarlık para cezası ödemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar