Çöplere aldırmadılar mangallı piknik yaptılar!

Çöplere aldırmadılar mangallı piknik yaptılar!
Zonguldak'ta Kozlu sahili, taşınan vahşi depolama tesisinden kalan çöplerle kaplandı. Sahili evsel atıklar, kemirgen ölüleri, enjektör, iğne, serum gibi tıbbi atıklar içinde gören vatandaşlar tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise hiç aldırış etmeden atıkların arasında piknik yaptı.
Merkez ile Kozlu ilçesinin sınırındaki deniz kenarındaki bir alan uzun yıllar vahşi depolama tesisi olarak kullanıldı. Sapça bölgesindeki tesisin hayata geçirilmesinin ardından vahşi depolama alanına atık dökülmesi işlemi sonlandırıldı.
 
Ancak kış mevsimindeki şiddetli dalgaların sürüklediği atıklar denize karıştı. Kış mevsimiyle birlikte bu atıklar yeniden dalgalar aracılığıyla Kozlu ilçesindeki sahile sürüklendi. Vatandaşlar durumu yerel yönetimlere haber verse de atıkların temizlenmesine ilişkin henüz somut bir çalışma başlatılmadı.
 
 
BAZILARI TEPKİ GÖSTERDİ BAZILARI MANGAL YAKTI
 
Hafta sonu deniz kenarında iyi vakit geçirmek için sahile akın eden vatandaşlar sahili neredeyse tamamen kaplayan atıklarla karşılaştı. Yaklaşık dört kilometrelik alana yayılan evsel ve tıbbi atıklar vatandaşları şaşkına çevirdi. Bazıları geri dönerek yaşananlara tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise mangalını yakarak piknik yaptı.
 
Bazı alanlarda kumsalı tamamen kapatan çöplerin arasından yürümeye çalışan vatandaşlar deniz kenarına ulaşmayı başardı.
 
 
Kemirgen ölüsü, iğne, enjektör, serum ve ilaç şişelerinin arasından güçlükle ilerleyen vatandaşlar yetkililerin bir an önce temizlik için harekete geçmesini istedi. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar