Çocuklardan unutulmaya yüz tutmuş mesleklere yoğun ilgi

Çocuklardan unutulmaya yüz tutmuş mesleklere yoğun ilgi
Çocuklar, Sivas El Sanatları Eğitim Merkezi'nde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırıldığı bakır işlemeciliği kursuna büyük bir ilgi gösteriyor.

Sultan Abdülhamit Han tarafından yaptırılan Anadolu'nun önemli eserlerinden biri olan Sivas Tarihi Sanayi Mektebi'nde faaliyet gösteren El Sanatları Eğitim Merkezi, gençleri unutulan mesleklerle buluşturuyor.

Merkezde usta öğretici olarak görev yapan Münevver Arslan, özellikle genç öğrencilerin ilgisini çeken Bakır İşlemeciliği kursuna yoğun bir talep olduğunu belirtti. Arslan, öğrencilerin yapılan işlemleri denemeyi sevdiğini ve günlük ortalama 100 öğrencinin merkezi ziyaret ettiğini ifade etti. Ancak yaş sınırlaması nedeniyle 18 yaş altındaki öğrencilerin kursa alınamadığını belirten Arslan, gençleri kursa katılabilmeleri için 18 yaşını doldurmalarını beklediklerini dile getirdi.

Ortaokul öğrencisi Buse Sönmez, geleneksel kültürlerin canlandırılmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bakır işlemeyi deneyip beceri kazandığını ifade eden Sönmez, "Burada gezmek benim için güzel bir duygu. Eski geleneklerimizi burada görmek beni gururlandırdı ve sevindirdi" dedi.

Aras Üner adlı ortaokul öğrencisi ise sanayi mektebini gezmenin güzel bir deneyim olduğunu belirtip, "Bakır işlemeciliğini deneyip öğrenmeye çalıştık. Eserlerin yapımı yapanlar için zor oluyordu" şeklinde konuştu. Sivas El Sanatları Merkezi, gençlerin bu tür etkinliklerle unutulmaya yüz tutmuş mesleklere ilgi göstermelerini teşvik ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar