Çocuk oyuncaklarına dikkat! Yapay zeka oyuncaklar geliyor!

Çocuk oyuncaklarına dikkat! Yapay zeka oyuncaklar geliyor!
Yapay zekalı oyuncak ayılar için rota belirlendi. Çocuklara hikaye okuyabilen bu oyuncaklar, 2028'te görücüye çıkacak.

Dünya’nın en büyük oyuncak üreticilerinden birinin yöneticisi, çocuklara hikaye okuyabilen ve “konuşabilen” yapay zekalı oyuncak ayıların 2028’te piyasaya çıkacağını dile getirdi. Çocuklara potansiyel olarak arkadaş olabileceğini de ifade etti.

VTech Holdings CEO’su Allan Wong, yapay zekanın oyuncak dünyasına çok yakında adapte olacağını düşünüyor. ChatGPT gibi gelişmiş yapay zeka araçlarının oyuncak ayılara dahil edilmesiyle birlikte, bu sektörde de devrim yaşanacak.

en-guzel-animasyon-filmler-oyuncak-hikayesi.jpeg

Wong’a göre bu oyuncaklar, ebeveynler tarafından özelleştirilebilen hikayeler oluşturabilecek. Ayrıca çocukla ilgili kişisel bilgileri kullanarak eğitimine katkı sağlayacak. Ancak VTech Holdings CEO’su, gizlilik ve yapay zekanın yanlış kullanımı hakkında endişelerin de yerinde olduğunu kabul etti.

Wong’un tahmini, 2028 yılına kadar yapay zeka destekli oyuncakların piyasaya sürüleceği yönünde. Ancak bu oyuncaklar sadece kitap okumayacak. Çocuğun ihtiyaçlarına uygun cevaplar verebilmek ve karakterini geliştirebilmek için çocuğun adını, günlük aktivitelerini, okulunu öğrenecek.

Yapay zeka destekli oyuncaklar, ilk aşamada çocuklara eğitici cevaplar verecek. Bu sayede çocuğa göre kişiselleştirilmiş bir arkadaşlık da sunulacak. Bu sayede çocuk hem bir arkadaş edinmiş olacak hem de eğitimine katkıda bulunacak. Wong, yapay zeka teknolojisinin henüz oyuncaklarda kullanılması için yeterli seviyede olmadığını kabul etti. Ancak VTech’in gizlilik standartlarını korurken yapay zekayı oyuncaklara dahil etmeyi araştırdığını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar