Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Halim Bahadır

Halim Bahadır

Yazar

Çocuk öldüren katiller ve kötülüğün sırlarından biri…

Çoluk çocuk, bayram demeden masum bir halkın üzerine çökerek katliam yapan Siyonist katillerin halleri, zihnime, İkinci Dünya Savaşı sonunda yenilen Nazi Almanya'sının namlı katillerinin yargılanma sürecini düşürdü.

Ve o kitle katillerinden en ünlülerinden biri olan Hermann Göring'i…

Teslim olmuş Almanya'nın en önemli Nazi şeflerinden biri olan hava kuvvetleri Luftwaffe'nin komutanı Hermann Göring, müttefik kuvvetlerin eline geçmiştir.

Her türden suçun, katliamın, insanlık suçunun, savaş günahının birinci dereceden failidir bu herif.

Savaş suçlularının yargı önüne çıkarılacağı Almanya'nın Nürnberg kentinde bir yıl kadar bir süre kadar gözlem altında tutulur.

Namlı katilin yargılanmaya uygun bir akla sahip olup olmadığı konusunu araştırmak üzere de ABD'li psikiyatrist Dr. Douglas Kelley görevlendirilir.

Bir anlamda su katılmamış bir manyak olup olmadığı araştırılacaktır.

Dr. Kelley, hapishanede tutulan kitle katiliyle yaklaşık 8 ay geçirir. Birbirlerini tartarlar. İkisi de zeki adamlardır.

Zamanla aralarında konuşma ortamı doğar. Karşılıklı olarak birbirlerinin zihnine girmeye çalışırlar. Epey de yol alırlar bu alanda. 8 ay sonra doktor işini tamamlar, sanık için yargılanabilecek durumdadır raporunu verir ve ordu tarafından memleketi ABD'ye gönderilir.

Yargılama sonucunda 1946 yılının sonuna yakın bir zamanda hakkındaki idam kararı duruşma salonunda Göring'in yüzüne okunur. Asılarak idam edilecektir. Ancak katil, nereden bulduğu hala tartışmalı olan siyanür hapı ile intihar eder hücresinde birkaç gün sonra.

Dr. Kelley ülkesine ailesinin yanına dönmüştür. ABD toprağı savaşta zarar görmemiştir. Psikolojik yaralar da sarılmaya başlanmıştır. Ancak doktor için durum böyle değildir. Onun ruhunda fırtınalar kopmaktadır. İçkiye vermiştir kendini.

Mutsuz, öfkeli, alıngan, kendini içine gömülen biri olup çıkmış, ailesinden bile ruhen uzaklaşmıştır. Derin bir depresyonun pençesinde kıvranmaktadır doktor.

Meslektaşlarından destek almayı ise içine sindiremez. Derdi bütün ruhunu esir almıştır. Ve Dr. Kelley, Göring'in intiharından 6 yıl sonra ABD'de çocuklarının gözü önünde, tıpkı onun gibi potasyum siyanür içerek intihar eder.

Sorguladığı ve 6 milyon Yahudi'nin en korkunç koşullarda can vermesinden birinci dereceden sorumlu birkaç katilden biri olan Göring gibi…

Gerekçesi ise insanın kanını donduracak kadar korkunçtur…

Dr. Douglas Kelley, ilk başlarda Göring gibi adamların, bizler gibi normal insanlar olamayacaklarını, onların ancak birer "anormal karakter", ruh hastası olduğunu düşünüyor ve bunu kanıtlamak istiyordu.
Ancak katilin zihnine girip de araştırmalarını derinleştirdikçe bulduğu sonuçlar onu dehşete düşürdü. "Bu adamlar" diyordu dehşet içinde, "kesinlikle hasta değildir.

Bunlar bizim gibi normal insanlardır! Ve bunlar aramızda dolaşıyor. Komşumuz, tanıdığımız, selamlaştığımız bakkal, kasap, itfaiyeci hulasa her meslekten insanlardır bunlar! Milyonlarca var bunlardan… Çok yakınımızdadırlar üstelik.

Narsist, takıntılı, keskin, sert, alabildiğine acımasız, egosu yüksek, manipülatör insanlar bunlar. Ve bunları sıradan insandan ayıran tek bir şey var… Güç, para ve itibar kazanmak isteyen bu küçük adamlar, önlerine bu fırsat çıktığında; herkesi, her ahlaki kuralı, töreyi, insani değer olarak tanımlayabileceğimiz ne varsa ezip geçmeye kararlı biri olarak mücadeleye atılıyorlardı. Vicdanları yoktu ve tek bir amaçları vardı. Hedeflerine ulaşmak. Yolların hiçbir önemi yoktu. İşte Göring bunlardan biriydi…"

Birinci Dünya Savaşı'nda 22 düşman uçağı düşürerek Almanların ulusal kahramanı olan Göring, 1920'li yılların başında başını Adolf Hitler'in çektiği Nazi hareketine katılır.

Bu hareketin güç kazanıp iktidara geldiğinde; para, şöhret, itibar, mevki kazanabileceğini, egosunu tatmin edebileceğini düşünür. Ve artık fırsat avuçlarının içindeydi. Ve amaçlarına ulaşmak için önüne gelen herkesi, her şeyi ezip geçer…

Ve bu kanıya varan Dr. Kelley; bu dünyanın artık yaşanmaz, çekilmez bir hal aldığına, insanlığa dair son umutların da tükenmiş olduğuna karar vererek kendini öldürmeyi seçer…

Evet, sevgili dostlar… 

Nazi zulmüne 6 milyon kurban veren Yahudilerin torunları, girişte de dediğimiz gibi şimdilerde, Filistin topraklarında çocukları öldürüyor…

Ne dersiniz?

Dr. Kelley haklı mı çıktı?

Kötülük, bazıları için sadece bir imkan mesele mi?
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları