Çinli çocuklara tüyler ürpertici eğitim

Çinli çocuklara tüyler ürpertici eğitim
Aktarılan görüntülerde Çin'de küçük çocukların, askeri eğitim alıp, sahte el yapımı bomba, süngü silah gibi malzemeler kullanarak, saman mankenlere saldırdığı görüldü.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde, 6 ile 16 yaş arası çocukların, silahlı ve bombalı eğitim aldığı bir kampın videolar çıktı.

Çocuklar, sahte el bombası kullanıyor, mini bir tanksavar fırlatıcısı ateşledi ve havan toplarının nasıl kullanılacağını öğrenildi.

The Sun’ın muhabirinin aktardığı bilgiye göre çocuklar, Shaoyang Hunan'daki Red Sun adlı bir çocuk yaz kampında eğitim alıyor.

Klasik komünist parti askeri gibi üzerinde sarı yazılar bulunan parlak kırmızı şapkalar takan gençler, süngü tarzı silahlar kullanıyor.

Geçmiş yıllarda Japon Krallığı tarafından işgal edilen Çin’de, bu eğitim kampındaki çocuklar, Japon askeri üniforması giymiş samanları bıçaklıyor. Bu şekilde tarih bilinci aşılanıyor ve geçmişin yaraları unutturulmuyor.

Eğitim sırasında dramatik bir film müziği dinlettirilen eğitimde, bir kişi çocuklara, "Çin neredeyse yok oluyor! İlk yok olanlar Hunan halkı olacak! Japon korsanların kökünün kazındığı gün, oğlumun eve döndüğü gündür! Atlarınıza binin ve düşmanı öldürün! Bunlar bir erkeğin gerçek renkleridir!" şeklinde sesleniyor.

Şok edici görüntüler geçtiğimiz ay ABD merkezli Çinli aktivist Jennifer Zeng tarafından yayınlandıktan sonra büyük ilgi gördü.

Askeri temalı kamp, çocuklar için takım kurma ve fiziksel aktiviteler sunuyor ve çocuklara silah parçalarını tanımayı ve havan mermilerini birleştirmeyi öğretmeyi vaat ediyor.

Küçük askerlerin eğitimi, tıpkı Rusya'nın Ukrayna'da yapmaya çalıştığı gibi, Pekin'in Tayvan'ı ele geçirmek için bir girişimde bulunacağı korkusuyla artan gerilimin ortasında geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar