Çin'in kapanma altında olan kenti Şanghay'da halk camlara çıktı

Çin'in kapanma altında olan kenti Şanghay'da halk camlara çıktı
Çin'in Şangay kentinde alınan karantina önlemleri vatandaşa kâbusu yaşatıyor. Sıfır vaka politikası nedeniyle 28 Mart'tan bu yana karantina altında tutulan halk, sosyal medyada paylaşımlar yaparak duruma tepki gösterdi. Bazı ailelerin yiyeceklerinin tükendiği iddia edilirken, bölgeden gelen videolar ise endişe yarattı.

ŞANGHAY'DA KIYAMETİ ANDIRAN GÖRÜNTÜLER!

Çin’in en kalabalık kenti Şanghay’da uygulanan Covid-19 önlemleri nedeniyle evlerinde mahsur olan halk açlıkla karşı karşıya kaldı. Evlerinden çığlık atarak duruma tepki gösteren vatandaşlar, ‘Sıfır vaka’ politikası nedeniyle 28 Mart’tan bu yana tam kapanma altında. Kimsenin evden çıkmasına izin verilmezken bazı vatandaşların ise içecek suyu dahi olmadığı iddia ediliyor. Tüm yiyeceklerinin tükendiğini söyleyen kent sakinleri de yeterince gıda tedariki yapılmaması nedeniyle evlerinin pencerelerinden çığlık çığlığa bağırıp yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

''CAMLARINIZI AÇMAYIN''

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, gökdelenlerle dolu kentteki ışıklar yanıp sönüyor ve insanlar camlardan ‘Açız’ diye bağırıyor. Korku filmlerini andıran videolarda, binaların üzerinden uçan drone’lar da sürekli, “Kurallara uyun, camları açmayın” anonsu yapıyor. Son bir haftada, Çin’in Twitter’ı olarak bilinen Weibo’da karantina koşullarını ortaya seren bu türde yüzlerce paylaşım yapıldı. Bazı görüntülerde, halkın yer yer yetkililerle küçük çatışmalara girdiği de görüldü.

AÇIZ DİYE BAĞIRIYOLAR!

Uzun süren kapanma nedeniyle evlerinde adeta mahsur kalan halk, seslerini duyurmak için camlara çıkmakta buldu. Evlerinin camlarına çıkarak ''Açız'' diye bağıran vatandaşlar, seslerini duyurmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor.

VAKALAR REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

Şanghay şu sıralar Çin’de en çok korona virüs vakasının görüldüğü kent. Geçen pazar 26 bin 87 yeni vaka tespit edilmesiyle rekor seviyeye ulaşıldı. Vakaların 25 bin 173’ünün semptom göstermediği kaydedildi. 25 milyon nüfusuyla ülke ekonomisinin kalbi olan Şanghay’da 28 Mart’tan beri sıkı karantina uygulanıyor. Market alışverişi, hatta köpek gezdirmek için bile sokağa çıkmak yasak. Şehir sakinleri düzenli olarak korona virüs taramasından geçirilirken pozitif vakalar karantina tesislerine naklediliyor. Semptom göstermeyenlere bile evde izolasyon izni yok. Tıpkı 2020’de olduğu gibi kentteki kongre merkezleri hastaneye dönüştürülürken, devlet görevlileri evlere yiyecek servisi yapıyor. Ancak halk, yiyeceklerin yeterli olmamasına isyan ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar