Çin'den Türkiye'ye korona virüs (Covid-19) aşısı ne zaman gelecek? Engel çıkınca tarih değişti

Çin'den Türkiye'ye korona virüs (Covid-19) aşısı ne zaman gelecek? Engel çıkınca tarih değişti
Yeni Şafak gazetesi, Çin’den gelmesi beklenen korona virüs aşısının yapılmaya başlanmasının 2021’e kaldığını yazdı. Haberde Çin’den alınacak 50 milyon dozluk aşının “bürokrasiye takıldığı” ifadelerine yer verildi.

Korona virüs aşısı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan haberde, "Aşının ilk 3 milyonluk dozunun hazır olduğu, ancak Çin’de bazı prosedürlerden kaynaklanan gecikmenin yaşandığı belirtildi. İlk parti aşıların 10 gün içinde gönderilmesi planlanıyor. Daha önce aralık sonu olarak öngörülen aşılamaya yeni yılda başlanacak." 

'AŞILAMA EŞ ZAMANLI BAŞLAYACAK' 

Haberde ayrıca Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın şu ifadelerine yer verildi: "Türkiye’de aşılama her yerde aynı anda başlayacak. 83 milyon nüfusumuz olduğunu düşündüğümüzde 60-65 milyon civarı vatandaşımızın haziran ayı sonuna kadar aşılanmasını planladığımız düşünülebilir." Karar gazetesi de bugünkü birinci sayfasında “11 Aralık muamması” başlığını kullandı. Haberde özetle şu ifadeler yer aldı: "Kovid salgınını bitirecek tek umut olan aşının tedarik sürecinde alternatifsiz geç adım atmakla eleştirilen hükümet, ilk dozların 11 Aralık’tan sonra Türkiye’ye geleceğini ve uygulanacağını duyurdu.

"NE İLK DOZLAR GELDİ, NE DE..."

Aynı gün dozların sipariş edildiği Çinli şirket de Faz-3 sonuçlarını açıklayacağını açıkladı. Ancak vaka tablosunun kırmızı alarm verdiği süreçte ne ilk dozlar geldi, ne de sonuçlar açıklandı. Erken davranan Avrupa, ABD ve Kanada ise yaygın aşılamayı başlattı. Kovid aşılarının siparişinde ve tedariğinde geç kaldığı için hükümete yönelik eleştiriler sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 11 aralıkta aşıların yapılacağı açıklaması da yine havada kaldı. Üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Çin’den sipariş verilen 50 milyon dozdan hala haber yok."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar