Çin Merkez Bankası'ndan özel şirketlere fonlama vaadi

Çin Merkez Bankası'ndan özel şirketlere fonlama vaadi
Çin Merkez Bankası (PBOC) çarşamba günü banka ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, özel şirketlerin fonlamaya erişimlerini iyileştirme sözü verdi.

İREM GÜL-GÜNBOYU

Çin Merkez Bankası tarafından bu sabah yayımlanan açıklamaya göre PBOC toplantıda finansal kurumlara özel şirketlere daha fazla destek vermeleri çağrısında bulundu.

Son dönemde ekonomik göstergeler emlak piyasasındaki zayıflamanın daha da hız kazandığını, deflasyon baskılarının sürdüğünü, ihracatın ve tüketici harcamalarının düştüğünü ortaya koyarken, Pekin yönetimi dünyanın ikinci büyük ekonomisine olan güveni yeniden canlandırmaya çalışıyor.

Bugüne kadar yetkililer iş ortamını iyileştirme ve özel firmaları daha fazla yatırım yapmaya teşvik etme sözü verdiler. Yine de, şu ana kadar açıklanan önlemler emlak finansmanı ve Borsa gibi belirli sektörleri hedef aldı ve önceki krizlerdeki parasal ve mali teşviklerin gerisinde kaldı.

Oversea-Chinese Banking Corp Ekonomisti Tommy Xie, “PBOC’nin son adımları daha ‘parça parça’ önlemlerden oluşuyor. Bu yıl Çin ekonomisinin önündeki önemli bir engel, yeniden açılmanın özel sektöre yeniden güven aşılayamaması oldu” değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar