Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarihe dikkat! Süre bitmeden mutlaka yapın

Çiftçi Kayıt Sistemi için son tarihe dikkat! Süre bitmeden mutlaka yapın
Çiftçilerin desteklerden faydalanmaları için oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında son tarih yaklaşıyor. Başvuruların son tarihe kadar yapılması önem taşıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çiftçi Kayıt Sistemi (yani ÇKS), üreticilere ait olan tarımsal faaliyetlerin Türkiye genelinde kayıt altına alınması amacıyla ve ayrıca çiftçilerin yardımlardan faydalanabilmeleri amacıyla oluşturuldu.

BAŞVURULAR İÇİN SON TARİHE DİKKAT

Gelecek üretim senesi hakkında 1 Eylül tarihinde başlamış olan ÇKS başvuruları, hem il ve ilçe müdürlükleri tarafından hem de e-Devlet kapısı üzerinden alınmakta. Yapılan başvurular, 2 Ocak 2024 tarihinde sona ermiş olacak.

İlk defa başvuru gerçekleştirecek veya daha önce başvurusu bulunan ancak arazi edinim bilgilerinde değişiklik gerçekleşen çiftçilerin, başvurularını il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapmaları gerekmekte.

Daha önce ÇKS başvurusu yapmış olan ve başvurusu olan çiftçiler ise e-Devlet uygulaması üzerinden başvurularını güncelleyebilmekte. İşlemler Bakanlığın, dijital dönüşüm hamleleri kapsamında uygulamaya alınan "TarımCebimde" mobil uygulaması üzerinden de yapılabilmekte. Söz konusu uygulama, ürün bildirimi ve desteklemeler gibi konularla beraber çiftçilere kolaylık sağlıyor.

e-Devlet üzerinden 1 Ekim 2022 itibarıyla ilk kez yapılabilen ÇKS kayıt yenileme ve ürün güncelleme başvuru sayısı da belli oldu. Açıklamaya göre başvurular 1 milyon 500 bine yaklaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar