CHP'nin yeni TBMM İdare Amiri Kılıçdaroğlu'na yakın o isim oldu

CHP'nin yeni TBMM İdare Amiri Kılıçdaroğlu'na yakın o isim oldu
CHP’nin Meclis Grubu'nun basına kapalı toplantısında yapılan seçimde, yeni TBMM İdare Amiri, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu, bugün gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda önemli bir karara imza attı. Toplantıda, TBMM İdare Amiri olarak Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan seçildi.

Toplantıda, CHP Grubu'nun TBMM İdare Amiri ve CHP Grup Yönetim Kurulu üyeleri için seçim yapıldı. Daha önceki TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin'in CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine atanması nedeniyle boşalan bu göreve, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün aday oldu.

Yapılan oylama sonucunda, TBMM İdare Amirliği'ne CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan seçildi. Bayraktutan, 67 oy alarak bu önemli göreve layık görülürken, diğer aday Yaşar Tüzün ise 55 oyda kaldı.

Toplantıda ayrıca, CHP Grup Yönetim Kurulu üyeliklerine de isimler belirlendi. Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ve Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Grup Yönetim Kurulu üyeliklerine seçilen isimler oldu.

chpnin-yeni-tbmm-idare-amiri-ugur-bayraktutan-oldu-7x7p.webp

UĞUR BAYRAKTUTAN KİMDİR

Uğur Bayraktutan, 25 Şubat 1965 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Bayraktutan, kariyerine serbest avukatlıkla başladı ve Artvin'de hukuk alanında önemli çalışmalara imza attı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Kurucular Kurulu üyeliği ve Artvin Barosu Yönetim Kurulu üyeliği gibi sorumlulukları üstlenen Bayraktutan, siyasi arenada da önemli görevler üstlendi. Sırasıyla SHP Artvin İl Başkan Yardımcılığı, SHP Artvin İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, CHP Artvin Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, CHP Artvin İl Disiplin Kurulu Başkanlığı, CHP Artvin İl Seçim Komitesi Başkanlığı, CHP Artvin İl Yönetim Kurulu üyeliği ve CHP Artvin İl Başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

2003 yılından itibaren 8 yıl boyunca CHP Artvin İl Başkanlığı'nı yürüten Bayraktutan, 2011 Milletvekilliği seçimleri için görevinden istifa etti. Bu süre zarfında 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Artvin Milletvekili olarak seçilen Bayraktutan, TBMM'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu üyeliği ve Anayasa Komisyonu üyeliği gibi önemli görevleri üstlendi. 27. dönemde Milli Savunma Komisyonu üyeliği ve PARLATİNO Türk Grubu üyeliği görevini sürdürmektedir.

TBMM İDARE AMİRİ’NİN GÖREVİ NEDİR?

TBMM İdare Amirliği, siyasi bir görev olmayıp, genel kuruldaki düzeni sağlama ve sorunlara müdahale etme amacı taşıyan bir kurumdur. Bu çerçevede, Uğur Bayraktutan'ın TBMM İdare Amiri olarak yürüttüğü görev, siyasi parti temsilcilerini, milletvekillerini ve diğer paydaşları bir araya getirerek genel kurulun düzenli işlemesini sağlamak, olası gerginlikleri önlemek ve gerektiğinde kolluk kuvvetlerini devreye sokar.

İdare amirleri aynı zamanda kendi partilerini TBMM Başkanlık Divanı'nda temsil ederler. Bu görev, partilerin TBMM içindeki etkinliklerini ve temsilini güçlendirmeyi amaçlar. Uğur Bayraktutan'ın bu önemli görevi, uzun yıllara dayanan siyasi deneyimi ve liderlik vasıflarıyla birleşerek, TBMM'nin düzenli işleyişine katkı sağlarlar.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar