CHP'li Öztrak: Üçüncü blok hayal

CHP'li Öztrak: Üçüncü blok hayal
Partisinin Tekirdağ İl Kongresi'nde konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, üçüncü blok söylentilerinin hayalden ibaret olduğunu kaydetti.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Tekirdağ İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Üçüncü blok iddialarını ciddi bulmadığını belirten Öztrak, "Dolayısıyla üçüncü blok falan, bunlar hayal. Ya demokrasiden yana olacaksınız, düşünce özgürlüğünden yana olacaksınız, hukukun üstünlüğünden yana olacaksınız ya da tek adam parti devleti rejimini savunacaksınız. Bu nedenle üçüncü, dördüncü, beşinci blok hayal ama demokrasiden yana olanlar, hukuk devletinden yana olanlar, Türkiye'de hukuk devletinden yana olanlar, Türkiye'de çok daha güçlü yeni bir parlamenter demokrasiden yana olanlar hızla kuvvet kazanıyorlar" dedi. 

"HÜSRANA UĞRAYACAKLAR" 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in 'Düğmeye bastılar' şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Öztrak, "Türkiye'nin geleceğinde, CHP'nin odak noktası olma vasfını taşıdığı bu birlikteliğin, Türkiye'yi bu sıkıntıdan kurtaracağını düşünüyorum. Düğmeye basıldı, basılmadı, bunlar tabii demokrasimizin ne halde olduğunu gösteren birtakım yaklaşımlardır. Kim düğmeye bastı, kim basmadı ben bilemem ama Türkiye'nin tek bir kurtuluşu vardır o da demokrasidir, o da sandıktır. Orada, burada düğmeye basıp bu ülkede birtakım hayallerin peşine düşenler sonuç itibarıyla hüsrana uğrayacaktır" ifadelerini kullandı. 

"PELİKAN MEDYASI ORTAYA ÇIKARIYOR" 

CHP'li Öztrak açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: Esas burada düğmeye basılma, demokrasiye karşı bir darbe girişimi olacağı hep bakıyorum pelikan medyasında ortaya çıkan unsurlar. Yani iktidara yakın olanlar söylüyor, demek ki iktidarda bu konuda bir bilgi var. Onlara düşen görev de bunun üzerinden ülkeyi kutuplaştırmak değil bir an önce buna soyunanlar varsa bunları ortaya çıkarmaktır." 

Faik Öztrak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı açıklamalara ilişkin bir soru üzerine de "Sayın Abdullah Gül, önceki dönem ülkenin cumhurbaşkanı. Tabii birtakım değerlendirmelerde bulunuyor, bu değerlendirmelere baktığımız zaman onun da mevcut tecrübeleri ışığında özgürlüklerden, daha güçlü bir parlamenter demokrasiden yana olduğu ortaya çıkıyor." yanıtını verdi.   

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar