CHP'li Mahmut Tanal'ın kovaladığı 2 asker açığa alındı

CHP'li Mahmut Tanal'ın kovaladığı 2 asker açığa alındı
Jandarma Genel Komutanlığı, Muğla’daki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde, maden sahasının genişletilmek istenmesine yönelik başlayan direnişe ilişkin bir açıklama yaptı. Jandarma Genel Komutanlığı, CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın kovaladığı 2 asker açığa alındığını açıkladı.

CEMİLE BALCI-GÜNBOYU

CHP Milletvekili Mahmut Tanal hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtilirken; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personelinin de açığa alındığı bildirildi. Öte yandan eylemlere ilişkin 40 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Muğla’daki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde, maden sahasının genişletilmek istenmesine yönelik eylemlere ilişkin Jandarma Genel Komutanlığı’ndan açıklama geldi.

“Orman Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen saha çalışmalarını ve hukuka uygun olarak alınan önleyici tedbirleri engellemek ve provoke etmek isteyen, kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 provokatör ve eylemci şahıs Milas Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınmış olup, şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir.” denilen açıklamada, meydana gelen olaylara ilişkin hukuka aykırı davranan jandarma personeli olduğu iddialarını araştırmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bölgeye heyet gönderildiği ifade edildi.

2 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Açıklamada ayrıca, “Milletvekili Mahmut Tanal’ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında, görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli de açığa alınmıştır.” bilgisi paylaşıldı.

jj.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar