CHP'li Engin Özkoç Süleyman Soylu'ya öyle bir sözünü hatırlattı ki...

CHP'li Engin Özkoç Süleyman Soylu'ya öyle bir sözünü hatırlattı ki...
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan Süleyman Soylu'ya, "Soylu televizyon kanallarında 'Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ihanet etmişimdir' diyordu. Soylu'ya söylüyorum, senin kendi atadığın Erzurum Valisi FETÖ'cüleri göreve getirdiğini söylüyor." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan Süleyman Soylu'ya, "Soylu televizyon kanallarında 'Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ihanet etmişimdir' diyordu. Soylu'ya söylüyorum, senin kendi atadığın Erzurum Valisi FETÖ'cüleri göreve getirdiğini söylüyor" ifadelerini kullandı.

Engin Özkoç'un yaptığı açıklama şöyle:

"Soylu'nun dün neden aceleyle görevden alınan, kişileri korumaya çalıştığını biliyorum, zamanında bir televizyon kanalında AKP'li Mehmet Metiner'in kendisi ile ilgili söylediği sözlere, Gülen yapılanması ile ilişkin elimizde listeler var. Burada iktidarı eleştirmek için söylemiyorum, hükümetimizi eleştirmek için söylüyorum. Tam tersi milli savunma bakanımızın, iç işleri bakanımızın, bakanlıktaki bütün yetkili arkadaşlarımızın; tayin, terfi, atama konusunda, kılı kırk yarmaları gerekir diye kendisini uyarmasından sonra Süleyman Soylu bağlanıp, 'Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir' diyor, 'Ben getirmişsem, ben ihanet ederim' diyor. Ben de şimdi kendisine söylüyorum, senin valin diyor ki, Kendi atadığın Erzurum valin diyor ki 'Sen bu FETÖ'cüleri göreve getirdin' diyor. Bir tek kişi söylesin dedi, bir tek kişi söylüyor. Bugün kaymakamlık sınavlarında hala farklı cemaatler kisvesi altında, FETÖ'cüler ülkenin önemli makamlarına yerleşiyorsa, bu sınava giren çocuklar dahi biliyor, Süleyman Soylu bilmiyormuş gibi yapıyorsa bu yalana artık kimse inanmaz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar