CHP'den Kırklareli'de seçim sonuçlarına itiraz

CHP'den Kırklareli'de seçim sonuçlarına itiraz
CHP, az farkla kaybettiği Kırklareli'de seçim sonuçlarına itiraz etti. Kırklareli'de geçersiz oyların fazla olduğu öne sürülmüştü.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde, sandık başına giden vatandaşlar, demokratik sürece katılım sağladı. bazı il ve ilçelerde ortaya atılan usulsüzlük iddiaları ve hata tartışmaları, seçim sonuçlarına yönelik itirazların başlamasına sebep oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Kırklareli'de yaşanan seçim sonuçlarına ilişkin itirazda bulundu. Küçük bir oy farkı ile ikinci sırada bitirilen Kırklareli seçimlerinde CHP adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun 403 oy gerisinde kalması, partiyi itiraz sürecini başlatmaya yönlendirdi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı adayı Derya Bulut 21 bin 173 oy alırken, CHP adayı Kesimoğlu 20 bin 770 oy elde etti. Bu yakın sonuçların ardından Kesimoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden itiraz sürecini başlatacaklarını duyurmuştu.

CHP İl Başkanlığı, seçim kuruluna başvurarak geçersiz oyların fazlalığı iddiasıyla resmi bir itirazda bulundu. Bu hamle, seçim sonuçlarının detaylı bir şekilde incelenmesi ve adil bir değerlendirme sürecinin başlatılması için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar