CHP'deki danışman skandalına Kılıçdaroğlu'ndan tartışılacak açıklama

CHP'deki danışman skandalına Kılıçdaroğlu'ndan tartışılacak açıklama
CHP'de Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı ancak sonra görevden aldığı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın sosyal medya paylaşımlarına tepkiler sürerken Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, “O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım” dedi.

CHP'de kadın ve aile politikaları üzerine çalışmalar yapmak üzere Genel Başkan Danışmanı olarak atanan ancak sonra yeni atanan tüm danışmanlarla birlikte görevden alınan Perinaz Mahpeyker Yaman gündemdeki yerini koruyor.

Yaman'ın Cumhuriyet, Atatürk ve Kılıçdaroğlu hakkındaki hakarete varan boyuttaki sosyal medya paylaşımlarının ortaya çıkması tepki konusu olurken CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi.

"ARAŞTIRMA YAPACAK ZAMANIM YOKTU"

HalkTV'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. 'AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP’ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman’da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu.

Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar