CHP'de tüzük değişikliği: Milletvekilleri artık ön seçimle belirlenecek

CHP'de tüzük değişikliği: Milletvekilleri artık ön seçimle belirlenecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni MYK toplantısında tarihi kararlara imza attı. MYK üyelerinin oy birliği ile alınan karara göre partinin milletvekili adayları artık ön seçim ile belirlenecek.

Coşkun Çelik / Günboyu

Geçtiğimiz günlerce CHP'nin Sosyal Medya Yönetimi'nin başına getirilen Eren Erdem, partisinin milletvekili adaylarını ön seçim uygulaması ile belirleyeceğini açıkladı.

Partinin Sosyal Medya Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdem, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, partisindeki tüzük değişikliğine vurgu yaptı, değişime ilişkin kararlardan birinin de milletvekili adayını belirleme sürecine yönelik olduğunu bildirdi.

MİLLETVEKİLLERİ ÖN SEÇİMLE BELLİ OLACAK

Erdem, "Sayın Genel Başkanımızın takdiriyle oluşan değişim MYK’da bizlerine teklifi başta Sayın Genel Başkanımız ve tüm MYK üyelerimizin ortak mutabakatıyla olağan kongremizde gündeme tüzük değişikliği maddeleri alarak bundan sonra adaylarımızın üyelerimizin katılacağı ön seçimle belirlenmesi yönünde karar aldık" dedi.

Erdem'in açıklamaları şöyle:

"Sayın Genel Başkanımızın takdiriyle Genel Merkezimizde çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız son derece kapsamlı şekilde medya aygıtlarının doğru yönetilmesi açısından yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Sosyal medyadaki çalışmalarımızın temeli, doğru bilginin yayılmasına katkıda bulunmak ve dezenformasyonla aktif biçimde mücadele etmek olacak.”

"YALANLARLA MÜCADELE EKİBİ KURDUK"

“Sayın genel başkanımızın da seçim kampanyasında dediği gibi, hiçbir gencin tweet attığı için cezaevine girmemesi için, linç kültürüne kurban edilen vatandaşlarımızı, özellikle gençlerimizi sosyal ve hukuki olarak destekleyeceğiz. Kamuoyumuzun sağlıklı bilgilenmesi için teyit edilmiş bilgilerin yayılmasını sağlamak ve halkımızın doğru bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak için tüm sosyal medya araçlarını etkin ve interaktif biçimde kullanacağız. Seçim kampanyası boyunca şaşkınlıkla takip ettiğimiz bir çok dezenformasyona maruz kaldık. Bu ülkenin cumhurbaşkanı apaçık yalanlarla 'montaj da olsa..' diyerek oy istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar