CHP'de 24 başkan istifa mı etti? İmza krizi iddiası!

CHP'de 24 başkan istifa mı etti? İmza krizi iddiası!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde 81 il başkanıyla bir araya geldi. Toplantıda 24 il başkanının istifa ettiği iddiasına partiden yalanlama geldiği belirtilirken bir imza krizi yaşandığı öğrenildi. 8 buçuk saat süren toplantı sonrası İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Ortak basın bildirimizi yarın kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile 81 il başkanı CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Kritik toplantıda 24 il başkanının istifa ettiği iddia edildi.

Konuyla ilgili CHP Teyit tarafından yapılan açıklamada, "Bazı medya organlarında yer alan, CHP’li 24 il başkanının istifa ettiği yönündeki haber doğru değildir" ifadeleri kullanıldı.

ch22.jpg

İMZAYA KARŞI ÇIKTILAR

T24'ün haberine göre toplantıda bir imza krizi gündeme geldi. Genel Merkez tarafından il başkanlarının imzalarıyla yayımlanacak "Genel Merkez yola devam ediyor, Genel Başkanımıza güvenimiz tam" konulu bir metin duyurulması istendi.

Bazı il başkanlarının bu metne imza atmaya ve yayımlanmasına karşı çıktığı ve konuyla ilgili tartışma çıktığı iddia dildi.

CHP'DE GÜNDEM NE?

Toplantıda seçim sonuçları, seçim dönemindeki aksaklıklar ve partiye yöneltilen eleştiriler üzerine konuşulduğu tahmin ediliyor. Kritik toplantıda öne çıkan gündem konusu ise seçim sonrası dillendirilen "değişim" olarak biliniyor.

BİLDİRİ YARIN PAYLAŞILACAK

Toplantının ardından açıklama yapan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Ortak basın bildirimizi yarın kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar