CHP'de adaylık istifaları başladı!

CHP'de adaylık istifaları başladı!
CHP’nin il ve ilçe başkanlarına milletvekili aday adayı olmak için verdiği süre sona erdi. CHP’den istifa eden il başkanı sayısı ilk belirlemelere göre 25’i geçti.

CHP il ve ilçe başkanı ile parti yönetiminin çeşitli kademelerinde görev alan kişilerin istifaları genel merkeze ulaştı. Verilen süre ise dün itibariyle son buldu. 25’in üzerinde il başkanının istifa ettiği görüldü.

İstifa eden il başkanları arasında şu isimler yer aldı: "CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ve Hakkari İl Başkanı Nazım Demir.”

KAFTANCIOĞLU DİLEKÇE VERMEDİ

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilen ve “siyasi yasak” kararı verilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı istifa dilekçesi vermedi.

Öte yandan CHP yönetiminin bugün istifa edenlerin isim ve sayısı ile il ve ilçe yönetimlerinin belirlenme sürecine dair bir açıklama yapacağı öğrenildi.

Balıkesir''in Bandırma ilçesi Bandırma Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Dr. Selim Panç görevinden istifa etti. Panç, 7 Ocak 2023 tarihinde milletvekilliği aday adaylığı süreci ile ilgili süreci paylaşmak adına Barış Manço Kültür Merkezi''nde basın toplantısı düzenleyecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar