CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan ekonomik kriz açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan ekonomik kriz açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak ekonomik krize ilişkin değerlendirmesinde iktidara sert sözlerle yüklendi. Öztrak,"Erdoğan, millete yaşattığı bu zulmün sorumluluğundan 'Behlül kaçar' diyerek Aşk-ı Memnu'nun Behlül'ü gibi kaçabileceğini sanıyorsa çok yanılıyor" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak''ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Erdoğan Hazine kesesinden dolarla avroyla garanti verdiği yandaş müteahhitlere ve beslemelere de yılın ilk yarısında bütçeden 9 milyar 570 milyon lira para ödedi. Peki Erdoğan faiz lobilerine, yandaşlarına bu kadar cömert davranırken vatandaşı için ne yaptı? Millete ne verdi? Dünyada gıda krizi büyüyor. Bizde artan fiyatlar nedeniyle çiftçiler tarlasına girmekte zorlanıyor. Ama ilk altı ayda çiftçiye verilen destek; 21 milyar lira. Yani faizlere ve yandaşlara verilen paranın 9''da biri.

Erdoğan şahsım hükümetinin sevdiceği; faiz lobileri ve bir avuç yandaş. Bütçe sonuçları Erdoğan''ın faiz ve faiz lobileri konusunda zikriyle fikrinin birbirine hiç uymadığını açıkça gösteriyor. Erdoğan, millete yaşattığı bu zulmün sorumluluğundan ''Behlül kaçar'' diyerek Aşk-ı Memnu''nun Behlül''ü gibi kaçabileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Milletimiz kendisine yaşatılan kışı geçirir ama yediği ayazı da asla unutmaz. Sandık önüne geldiğinde de gereğini yapar.

Bu arada faiz sebep enflasyon sonuç safsatasına ne oldu?

"İnsan rahmetli Ahmet Kaya''nın şarkı sözlerini hatırlar. ''Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça'' diyordu o şarkının sözlerinde. Bugün doğan her bebek 25 bin 461 liralık faiz yüküyle dünyaya geliyor. İnsan sermayesini kaybettiğinizde yerine koyamıyorsunuz. Her bakanda eğitim sistemimiz değişti. Devlet okulları ideolojik format atmanın formuna dönüştü. Bu yıl YKS''ye 3 milyon civarında çocuğumuz katıldı. Temel Yeterlilik Testlerinde öğrenciler 40 matematik sorusundan 7''sine, 20 fen sorusundan 3''üne, 20 sosyal bilim sorusundan 8''ine ve anadilimiz Türkçe''de 40 sorudan 18''ine doğru cevap verebilmişler. Şimdi bu tabloyu görüp de geleceğe umutla bakmamız mümkün mü? Elbette değil. Çocuklarımıza doğru düzgün eğitim verilemiyor. İyi eğitimli az sayıda gencimiz de iktidar tarafından küstürülüp yut dışına kaçırılıyor. Ama bu arada da akın akın milyonlarca mülteci doluşturuluyor. Hudut namus olmaktan çıktı. Türkiye her geçen gün hem zihinsel hem de kültürel olarak çölleşiyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar