CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezi önüne gelen emeklilere ne sözü verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu parti genel merkezi önüne gelen emeklilere ne sözü verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sorunlarını ve taleplerini dile getirmek üzere Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile parti genel merkezinin önünde basın toplantısı düzenleyen emekliler ile görüştü.

Emeklilerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, emeklilerin haklarını sonuna kadar savunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dediniz ki, ‘biz bu devlete vergi verdik’. Sadece vergi vermediniz, sigorta primi de ödediniz. Dolayısıyla istediğiniz para hak ettiğiniz bir paradır. Çalıştınız, ürettiniz ülkenin kalkınmasına katkıda bulundunuz. Dolayısıyla verginizi, priminizi ödediniz ve size insanca yaşayabileceğiniz aylığın bağlanması lazım. Bu aylığı bağlamıyorlar. Uzun süre mücadele ettik iki emekli ikramiyesini aldık. Şimdi, ‘bin 500 liradan aşağı aylık alanlar var’ dediğim zaman uzun süre itiraz ettiler. ‘Böyle bir şey yok’ dediler. En sonunda benim dediğimi kabul ettiler, bin 500 liranın altında aylık alanların aylıklarını bin 500’e çıkardılar. Ama şimdi onlara zam vermiyorlar. O nedenle söylüyorum, sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım bu benim boynumun borcudur.”

15 DAKİKA GEÇER

Ağbaba da emeklilerin yüzde 47’sinin ya çalıştığını ya da iş aradığını belirterek, “Ramazan geliyor. Hükümete, Meclis’te bulunan partilere çağrımızdır. Kanun teklifimiz var. Gelin emekliye her bayramda en az asgari ücret kadar para verelim. Söz veriyoruz, 15 dakikada Genel Kurul’dan geçireceğiz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar