CHP kurultayında başkanlık seçimi sonuçları belli oldu

CHP kurultayında başkanlık seçimi sonuçları belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı başkanını seçemedi. Oylama ikinci tura kaldı. Özgür Özel ilk turu önde bitirdi.

CHP Kurultayı'nda yapılan Genel Başkanlık oylamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy alırken, CHP Grup Başkanı Özgür Özel 682 oy kazandı. Ancak CHP Tüzüğü'ne göre Genel Başkanın seçilebilmesi için en az 684 oy alması gerekiyor. Bu nedenle Genel Başkanlık seçimi ikinci tura bırakıldı.

CHP Kurultayı'nda Genel Başkanlık için ilk tur oylaması sonucunda 1364 delegeden Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Ancak CHP Tüzüğü gereği, Genel Başkanın seçilebilmesi için salt çoğunluğu sağlaması gerekiyor. Toplam delege sayısı 1366 olduğu için en az 684 oy alması gereken Genel Başkan adayları, bu nedenle ikinci tur oylamaya gitmek zorunda kaldı.

kurultay.jpg

İKİNCİ TURUN BAŞLAYACAĞI SAAT BELLİ OLDU

CHP tüzüğüne göre çoğunluk oyun alınamaması nedeniyle ikinci tura kalan seçimlerin saati belli oldu. İkinci tur oylamanın saat 00.30 başlayacağı bildirildi. Oy verme işlemi 02.30'da son bulacak.

CHP TÜZÜĞÜNÜN 19. MADDESİ

CHP Tüzüğü’nün 19. maddesi şöyle:

“Genel Başkan, kurultayca gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçilir. İlk iki oylamada sonuç alınamaz ise, üçüncü oylamada en çok oy alan aday seçilir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar