CHP Kurultayı'na günler kala Ankara kulislerinden sızdı: İlk gün seçimi o ismin kazanacağı kesin

CHP Kurultayı'na günler kala Ankara kulislerinden sızdı: İlk gün seçimi o ismin kazanacağı kesin
CHP, 4-5 Kasım’da kurultaya hazırlanırken, programa dair detaylar ortaya çıktı. CHP'li kurmaylardan alınan bilgilere göre, kurultayda ilk gün seçimi kazanacak kişi ortaya çıktı.

CHP hafta sonu Olağan Kurultay’a gün sayarken, hazırlıklar son sürat devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meclis Grup Başkanı Özgür Özel’in adaylık için gereken imza sayısına ulaştığı belirtilirken, kurultaya dair yeni detaylar ortaya çıktı.

İLK GÜN KAZANACAK İSİM KESİN

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Divan Başkanlığı yapacağı Kurultay’ın ilk gününde genel başkan, ikinci günündeyse parti meclisi (PM) üye seçimi yapılacak.

Genel Merkez’e yakın kaynaklar, ilk gün yapılacak seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağından emin. Ancak ikinci gün gerçekleşecek parti meclisi yarışının zorlu geçeceğini söylüyorlar.

KILIÇDAROĞLU KURULTAY KONUŞMASINA HAZIRLANIYOR

CHP yetkililerinden alınan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine kurultayın kavgasız, gürültüsüz ve bayram havasında geçmesini istediğini belirtti. Kurultay günü yapacağı konuşma için MYK üyelerinden önerilerini de isteyen Kılıçdaroğlu’nun cuma günü kurultay konuşmasına hazırlanacağı öğrenildi.

KURULTAYDA 100. YIL COŞKUSU YAŞANACAK

Kurultayın gerçekleşeceği salonda kullanılacak materyaller, kurultayın sloganı, salonda çalınacak müzikler konusunda da hazırlıklar tamamlanmak üzere. Edinilen bilgilere göre kurultay sloganı olarak Birlik ve Yenilenme, Birlik ve Değişim, İkinci Yüzyılda Değişim gibi öneriler sunulurken kurultayda Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ve İkinci Yüzyıl vurguları önde olacak. CHP için özel olarak hazırlanan 100’üncü yıl marşının klibi de salonda ilk kez gösterilecek. Ayrıca otantik ve hareketli ezgilerin batı enstrümanlarıyla çalındığı yepyeni bir şarkı kurultayda ilk kez duyulacak.

KILIÇDAROĞLU PM İÇİN İSİM ÖNERİSİ ALACAK

Kurultay’dan önceki perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, il başkanlarından PM’de yer almasını istedikleri isimler için öneriler alacak. CHP geleneklerine göre bu öneriler isimsiz ve kapalı zarflarda iletilecek. CHP’li yetkililere göre Kılıçdaroğlu, kendi anahtar listesini hazırlarken bu önerileri dikkate alacak.

KILIÇDAROĞLU LİSTESİ DELİNMESİ ZOR VE GENÇ OLACAK

Çarşaf listeyle yapılmasına kesin gözüyle bakılan seçimlerde, dileyen kişiler PM’ye aday olabilecek. Rekor başvuru bekleyen parti yetkililerine göre PM yarışı zorlu geçecek. Kılıçdaroğlu’nun cinsiyet ve yaş kotasına uygun, nitelikli ve güçlü bir liste hazırlayacağını belirten yetkililere göre Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi, delinmesi zor ve genç bir liste olacak.

‘İMAMOĞLU’NUN DİVAN BAŞKANLIĞI ZEKİCE’

Kılıçdaroğlu’nun kurultayda divan başkanlığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teklif götürmesiyse CHP’de memnuniyetle karşılanmış durumda. CHP’li kurmaylar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hamlesinin zekice olduğu dile getiriyor. .

"GENEL BAŞKAN, CHP SEÇMENİNİ HEYECANLANDIRACAK"

Kılıçdaroğlu’nun kurultay günü yapacağı konuşmada nitelikli bir seçim tahlili yapmasını beklediklerini ifade eden kurmaylar, “Genel Başkan, CHP seçmenini heyecanlandıracak, yeni bir şey söyleyecek. Çizdiği yeni çerçeve ile partinin yaşayacağı değişim ve dönüşümü anlatacak” şeklinde açıklama yapıyor

"BÜYÜK BİR DEĞİŞİM OLACAK"

“Moral bulduğumuz ve moral verdiğimiz bir kurultay olmalı” diyen kurmaylar, “Pozisyonumuz Türkiye’deki muhalif kitleyi etkiliyor. Bizim kurultayımızdaki pozitif bir mesaj, pozitif eğilim tüm Türkiye’yi etkiler. Bu yüzden tüm Türkiye’nin moralini düzeltecek bir kurultay olacak. Yeni kadrolar gelecek, büyük bir değişim olacak, yeni aktörler ortaya çıkacak. Yeniliği ve değişimi tüm Türkiye görecek” değerlendirmesinde bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar