CHP Grup Başkanı Özgür Özel ilk kez konuştu: İttifak için pişman mı

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ilk kez konuştu: İttifak için pişman mı
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de soruları yanıtladı. İttifak yapısının sorunlu olduğunu söyleyen Özel, “Biz sadece kendi listelerimizden girseydik yüzde 25’in üzerinde oy alırdık.” dedi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin tek taraflı olarak reklam anlaşmalarını sonlandırdığı Halk TV'ye konuk oldu. Katıldığı canlı yayında seçim sonuçlarını değerlendiren Özel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özel, seçimde neden başarısız olduklarına ilişkin soruya, “Bir yanlış yapmakla bu seçim gitmezdi. Birden çok yanlış oldu. Bazılarını şimdi gördük, bazısını zamanında gördük, konuştuk, söyledik ama düzeltme imkanı olmadı” şeklinde cevap verdi.

Parti içindeki değişim tartışmalarına hakkında da konuşan Özel, sorumluluk almaya ve fedakarlık yapmaya açık olduğunu dile getirdi. Özel, “Sorumluluk almaksa sorumluluk, fedakarlık yapmaksa fedakarlık. Ben bu partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talibim. Bu genel başkanlıksa da genel başkanlık” diye konuştu.

İttifak yapısının sorunlu olduğunu dile getiren Özel, milletvekili listelerinin müzakere yöntemiyle belirlendiğini ve bunun hakkaniyetli olmadığını savundu. Özel, “Yüzde 25 oy almışız, biri çıkıp diyor ki yüzde 7’si benim. Öbürü diyor yüzde 5’i benim. Bir hesap yapsan ne kaldı koskoca CHP’ye” dedi.

Özel, “Biz sadece kendi listelerimizden girseydik yüzde 25’in üzerinde oy alırdık. Ciddi bir oy kaybına uğradık. Getirinin üzerinde götürü oldu” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar