Cevdet Yılmaz'dan muhalefet yorumu: 'Açık konuşalım...'

Cevdet Yılmaz'dan muhalefet yorumu: 'Açık konuşalım...'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Biz inanın rekabet açısından bu muhalefetten şikayetçi değiliz. Açık konuşalım, yani bir şikayetimiz yok. Ama ülkemiz adına daha nitelikli daha güçlü bir muhalefetin olması gerektiğini de düşünüyoruz" dedi.

Ümraniye Belediyesinin organize ettiği "Doğu ve Güneydoğu Hemşeri Buluşması' programına katılan Cevdet Yılmaz, muhalefetle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Yılmaz, muhalefetten memnun olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Hala ana muhalefet genel başkanı çıkıp da ben halkın özgür iradesiyle ortaya koyduğu bu sonuca saygı duyuyorum. Kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum diyemedi maalesef. Bu da halkın vicdanına havale edeceğimiz bir tutumdur. Hiç doğru bir yaklaşım değildir. Kazananı tebrik eden kazanır.

Demokratik olarak kazananı tebrik etmek size kazandırır, kaybettirmez. Ama bunu bile maalesef idrak edemiyorlar. Bu 2 seçim arasında depremzede vatandaşlarımızı suçlamışlardı. Şimdi de köylü vatandaşlarımızı suçlamaya başladılar. Onlar ne derse desin. Depremzede vatandaşımız da başımızın tacı, köylü vatandaşımız da başımızın tacı, şehirli vatandaşımız da başımızın tacı.

MUHALEFETE TAVSİYE: "BAŞARI İSTİYORLARSA..."

Bizim sadece küçük bir tavsiyemiz olabilir. Muhalefete danışmanlık yapmak durumunda değiliz ama bizi bu duruma da düşürüyorlar maalesef. Başarılı olmak istiyorlarsa topu başka yerlere atmak yerine aynaya dönüp kendilerine baksınlar. Kendilerine baksınlar. Eksiklerini sorgulasınlar. Bizim zihniyetimiz böyledir değerli kardeşlerim.

"MUHALEFETTEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİZ"

Ben yıllardır bu hareketin içindeyim. Bu partinin içindeyim. Başarılı olalım olmayalım şu oy oranını alalım veya başkasını alalım. Biz her seçim sonucu oturup muhasebe yaparız. Başarılı olsak dahi niye daha fazla başarılı olmadık diye sorarız. Kendimizi sorgularız. Politikalarımızı sorgularız. Vatandaşımız bize ne mesaj verdi diye kendimize sorarız. Keşke ana muhalefet de aynısını yapabilse.

Biz inanın rekabet açısından bu muhalefetten şikayetçi değiliz. Açık konuşalım, bir şikâyetimiz yok. Ama ülkemiz adına daha nitelikli daha güçlü bir muhalefetin olması gerektiğini de düşünüyoruz."

(DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar