Çetin Doğan kimdir? Çetin Doğan kaç yaşında, nereli? Çetin Doğan'ın sağlık durumu ne?

Çetin Doğan kimdir? Çetin Doğan kaç yaşında, nereli? Çetin Doğan'ın sağlık durumu ne?

28 Şubat davasında hüküm giyen ve tutuklu bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan hastaneye kaldırıldı. Bu haberin ardından birçok kişi Çetin Doğan'ın sağlık durumunu araştırmaya başladı. Peki Çetin Doğan kimdir? Çetin Doğan kaç yaşında, nereli? Çetin Doğan'ın sağlık durumu ne?

Çetin Doğan kimdir?

28 Şubat davasında hüküm giyen eski Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan cezaevinde fenalaşmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Bu haberin ardından gündeme gelen Çetin Doğan'ın sağlık durumu insanlar tarafından merak ediliyor. Peki Çetin Doğan kimdir? Çetin Doğan kaç yaşında, nereli? Çetin Doğan'ın sağlık durumu ne?

ÇETİN DOĞAN'IN SAĞLIK DURUMU NE?

Çetin Doğan iddialara göre tansiyonunun yükselmesinin ardından hastaneye kaldırılıyor ve yoğun bakıma alınıyor. Çetin Doğan'ın safra kesesinin üzerine ağ atılarak stent takılıyor.

ÇETİN DOĞAN KİMDİR?

Çetin Doğan, Türk askeri ve eski komutanlardan biridir. 15 Mayıs 1940 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesinde doğmuştur. Babası Susurluk'lu Çerkez Arif Bey, annesi ise Çerkez kökenli Müzeyyen Hanım'dır. Doğan, çocukluğunu Susurluk'ta geçirmiştir.

Eğitim hayatına Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde başlayan Doğan, daha sonra Ankara Kara Harp Okulu'ndan mezun olmuştur. Polatlı’daki Topçu Okulu'nu tamamladıktan sonra 1963-1964 yıllarında ABD'de hava savunma güdümlü füze kursuna katılmıştır.

Askeri kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulunan Doğan, Tuğgeneral rütbesine yükselmiştir. Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyonları yönetmiş ve önemli komutanlık görevlerinde bulunmuştur. Emekli olduktan sonra Bodrum'a yerleşmiştir.

Ancak, 2010 yılında Taraf gazetesinde yayınlanan "Balyoz Planı" iddiaları sonrasında Çetin Doğan ve birçok askeri personel hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştır. Balyoz davası kapsamında tutuklanmış ve mahkeme sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Ancak, daha sonra bu ceza 20 yıla indirilmiştir.

Emekli olduktan sonra Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyeti başkanlığına atanmış ancak daha sonra bu görevden alınmıştır. 28 Şubat davasında da müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır.

Çetin Doğan, 1969 yılında Nilgül Hanım ile evlenmiş ve Barış ve Pınar adında iki çocuğu bulunmaktadır.

İlgili Haberler