Çeşme'de satranç şampiyonası heyecanı

Çeşme'de satranç şampiyonası heyecanı
Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası, 15-19 Nisan tarihleri arasında İzmir Çeşme'de gerçekleştirilecek.

DHA''dan alınan habere göre, Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası, 15-19 Nisan tarihleri arasında İzmir Çeşme''de gerçekleştirilecek. Satrancın genç yıldızlarını buluşturacak şampiyonada Türkiye genelinden 85 takım, 43 kulüp ve yaklaşık 400 satranç sporcusu şampiyonluk için mücadele edecek. Türkiye Satranç Federasyonu ve Çeşme Belediyesi iş birliğiyle Aya Haralambos Kültür Merkezi ve İzmir Çeşme Sıdıka Kelâmi Ertan Ortaokulu''nda düzenlenecek şampiyona, deprem felaketi sonrası yapılacak ilk ulusal turnuva özelliğini taşıyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, "Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor" projesi ile binlerce depremzede çocuğa satranç dersi verdiklerini belirterek, "Spor iyileşmek için önemli araçlardan biri. Şampiyonamıza depremi derinden yaşayan Hatay Antakya''dan da sporcularımız katılıyor. Bu bizim için çok anlamlı ve çok özel. Tüm sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında çok sayıda büyük şampiyonayı hayata geçireceğiz. 2023 satranç coşkusunun yükseldiği bir yıl olacak" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar