Cep ile haberleşme cepleri yakar oldu!

Cep ile haberleşme cepleri yakar oldu!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

03-03-24-01gun-page-0001-1-001.jpg

CEP İLE HABERLEŞME CEPLERİ YAKAR OLDU

Mobil operatörler, bir yıl boyunca üst üste yaptıkları yüzde 150'lik zamdan kesilmedi. Ancak, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak yeni tarifelerle birlikte cep telefonu faturalarına zam yapmaya hazırlanıyorlar.

ZAMLAR ARTARAK TÜKETİCİLERİ RAHATSIZ ETTİ

Mobil operatörler, geçtiğimiz yıla kıyasla oldukça yüksek oranda zam yapılan cep telefonu paket ve tarifeleri konusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) şikayet edildi. Geçen yıl 400 lira olan 4 kişilik bir hanenin iletişim faturasının bu yıl 1000 TL'yi bulması dikkat çekti. Tüketiciler Derneği Başkanı Levent Küçük, "Operatörler paket ve tarifelere ortalamada yüzde 150 zam yaptı. Bu oranın daha da arttığı görülüyor" dedi.

KULLANILMAYAN HİZMETLERE DİKKAT

Başkan Küçük, operatörlerin paketlerde kullanılmayan internet ve dakikaları sonraki aya aktarmadığını veya kullanılmayan kısmın para iadesi yapmadığını belirtti. "Örneğin operatör vatandaşa 20 gigabayt internet satıyor, ancak vatandaş ay sonunda 10 gigabayt tüketsede tümünün parasını alıyor. Vatandaş, kullanmadığı bir hizmet için para vermiş oluyor. Bu uygulamaya son verilmeli" diye konuştu.

YENİ TARİFEYLE YENİ BİR ARTIŞ BEKLENİYOR

BTK'nın 1 Nisan'da açıklayacağı tarife sonrasında operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapması bekleniyor. BTK, operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesine her yıl Nisan ve Ekim ayında yayınladığı "Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi" ile tavan sınırlaması getirirken, internet ücretleri için Elektronik Haberleşme Kanunu'yla serbest piyasa koşulları işletiliyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar