Cemre toprağa düştü mü? Cemre toprağa ne zaman düşecek? Üçüncü cemre ne zaman düşecek?

Cemre toprağa düştü mü? Cemre toprağa ne zaman düşecek? Üçüncü cemre ne zaman düşecek?
Baharın gelmesinin habercisi olan cemre düşmesi en son toprağa düşüyor. Birçok kişi cemrenin toprağa ne zaman düşeceğini araştırmaya başladı. Peki cemre toprağa düştü mü? Cemre toprağa ne zaman düşecek? Üçüncü cemre ne zaman düşecek?

Cemre toprağa düştü mü?

Halk arasında baharın müjdecisi olarak kabul edilen cemre düşmesi, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Cemrelerin havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Peki cemre toprağa düştü mü? Cemre toprağa ne zaman düşecek? Üçüncü cemre ne zaman düşecek?

CEMRE TOPRAĞA NE ZAMAN DÜŞECEK?

Cemre düşmesi, ilkbaharın gelmekte olduğunun habercisi olarak kabul edilir. Her bir cemrenin havada, suya ve toprağa düşüşü, toplamda yedi gün arayla gerçekleşir. Bu olayın ardından sıcaklıkta artış yaşandığına inanılır ve baharın yaklaştığına işaret eder.

Cemre düşmesi kavramı, Arapça kökenli olup ateş anlamına gelen bir sözcüktür. Mina Vadisi'nde Arafat'tan gelen taş yığınlarına da 'cemre' adı verilir.

Üçüncü ve son cemre 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek. Bu tarihten sonra hava sıcaklığında artış yaşanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar