Cemil Tugay kimdir? CHP İzmir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay kaç yaşında, aslen nereli?

Cemil Tugay kimdir? CHP İzmir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay kaç yaşında, aslen nereli?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partiler belediye başkan adaylarını hem ilde hem de ilçede belirledi. CHP İzmir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oldu. Peki Cemil Tugay kimdir? CHP İzmir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay kaç yaşında, aslen nereli?

Cemil Tugay kimdir?

31 Mart Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala, partilerin adayları netleşiyor. Gözler ise CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayında. CHP'nin İzmir adayının Cemil Tugay olacağı yönünde iddialar bulunuyor. Bu iddiaların ardından birçok vatandaş Cemil Tugay'ın kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki Cemil Tugay kimdir? CHP İzmir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay kaç yaşında, aslen nereli?

CEMİL TUGAY KİMDİR?

Cemil Tugay, 1967 yılında Van'da dünyaya gelmiş olup, İzmir İnönü Lisesi'nde ortaokul ve lise eğitimini tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1989 yılında eğitimini tamamlayan Tugay, Çorum ve Tire'de pratisyen hekimlik yapmış ve 2000 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktor unvanını almıştır. ABD, Cleveland Clinic'te bir yıl araştırmacı doktor olarak görev yapmış olan Tugay, 2001-2005 yılları arasında Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde, 2005-2009 yılları arasında ise İzmir Çiğli Kent Hastanesi'nde Plastik Cerrahi uzmanı olarak çalışmıştır.

Siyasete 2010 yılında giren Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) üye olmuş ve aktif bir şekilde parti çalışmalarına katılmıştır. CHP İzmir İl BYKP sağlık komisyon üyeliği, CHP İzmir İl Ar-ge Kurulu başkanlığı ve CHP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu'nda çeşitli sorumlulukları üstlenmiştir. 2016 yılında Türk Plastik Cerrahi Derneği ve Ege Bölgesi Plastik Cerrahi Derneği yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Tugay, 2024 yerel seçimlerinde CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı en çok geçen isimlerden biri olmuştur.

Cemil Tugay, evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar