Cemal Enginyurt'tan milletvekili maaşı açıklaması: Ebru Baki şok oldu!

Cemal Enginyurt'tan milletvekili maaşı açıklaması: Ebru Baki şok oldu!
Türkiye'de her zaman gündem olan ancak artmaya devam eden milletvekili maaşlarıyla ilgili Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt'tan bir açıklama geldi. Buna göre emekli olup da vekilliği sürenlerin aldığı maaş ortaya çıktı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Türkiye'de yıllardan beri artan ancak sadece TÜİK'in dizginleyebilidiği enflasyon, vatandaşın geçimini günden güne zorlaştırırken seçim süreci sonrası yağmur gibi yağan zamlar da maaşlara yapılan artışları alıp götürdü.

Vatandaş, en son vergilerin artırılmasının yanında Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi ödemesini yaptığı vergileri tekrar ödemek zorunda kaldı. Akaryakıta yansıtılan ÖTV zammı ise benzin ve motorinde litre fiyatının 30 TL'yi aşmasına neden oldu.

CEMAL ENGİNYURT'TAN MİLLETVEKİLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

Enflasyonun ve yanlış ekonomi politikalarının sonunda Türk Lirası değer kaybetmeyi sürdürürken milletvekili maaşlarıyla ilgili bir gerçeğin ortaya çıkması vatandaşın tepkisini çekecek türden.

CHP listelerinden Meclis'e girme hakkı kazanan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında emekli olup da milletvekilliği süren kişilerin aldığı maaşı duyurdu.

Milletvekilliği süren emekli vekillerin maaşının 147 bin TL olduğunu açıklayan Enginyurt, sunucu Ebru Baki'nin şaşırmasına neden oldu. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasına tepki gösterdiğini belirterek adaletsizliğe işaret eden Enginyurt, bazı vatandaşların kendisine tepki gösterdiğini ancak iktidarın politikalarına ise sessiz kaldığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar