Cemal Canpolat kimdir? Cemal Canpolat kaç yaşında, nereli?

Cemal Canpolat kimdir? Cemal Canpolat kaç yaşında, nereli?
Cemal Canpolat son zamanlarda insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Birçok kişi Cemal Canpolat'ın hayatını araştırıyor. Peki Cemal Canpolat kimdir? Cemal Canpolat kaç yaşında, nereli?

Cemal Canpolat kimdir?

CHP'nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi öncesinde adaylığını açıklayan ancak 7 oyla Canan Kaftancıoğlu'na kaybeden Cemal Canpolat'ın hayatı ve siyasi kariyeri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Cemal Canpolat kimdir? Cemal Canpolat kaç yaşında, nereli?

CEMAL CANPOLAT KİMDİR?

Cemal Canpolat, 1962 yılında Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da tamamladıktan sonra, İstanbul'da turizm sektöründe sendika temsilciliği yapmaya başladı.

Siyasi kariyerine SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı ile adım atan Canpolat, daha sonra CHP'nin yeniden yapılanmasıyla birlikte İl Eğitim Sekreterliği, İl Başkanı Yardımcılığı, İl Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Ayrıca, Sinop, Artvin ve çeşitli Rumeli derneklerinde kurucu üyelik görevlerinde bulunan Canpolat, Alevi-Bektaşi dernek ve vakıflarında da aktif olarak yer aldı.

Yazarlık ve Aktif Siyaset Cemal Canpolat, Cem Dergisi'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yayın Koordinatörlüğü gibi görevlerin yanı sıra altı kitap yazmıştır. Osmanlı Belgelerinde Aleviler Hakkında İdam ve Sürgün Fermanları, Yüzleşme, Osmanlının Manevi Temelini Oluşturan Gerçek, Şeyh Bedreddin İriş Dede Sultan ve Sarı Saltuk adlı eserlerin yazarıdır.

Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylığını açıklayarak 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde 25 ilçe başkanlığının desteğini alarak il başkanlığına seçilmiştir.

Ancak, 36. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde yeniden aday olan Canpolat, Kaftancıoğlu'na karşı yarışmış ve 318 delegenin oyunu almasına rağmen seçimi sadece 7 oy farkla kaybetmiştir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar