Cemaate 28 Mayıs için silahlanma çağrısı yapan imama soruşturma

Cemaate 28 Mayıs için silahlanma çağrısı yapan imama soruşturma
Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Sultangazi'deki bir camide cemaati 28 Mayıs seçimi için kışkırtarak silahlanma çağrısı yapan İslam'dan uzak ifadeleri kullanan din görevlisi hakkında soruşturma başlattı.

Selahattin Demirel / Günboyu

İstanbul Sultangazi'de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu cuma namazı hutbesi sırasında ikinci tura kalan ve 28 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında skandal ifadeler kullandı.

İslam'ın kardeşlik ve barış manasından bihaber görünen İmam Gündoğdu, “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan. Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermeni döllerinden ne çekiyor? Bu kadar şehitlerimiz var.”

CEMAATTEN TEPKİ

İslam'ın sevgi, hoşgörü ve ilim dini özelliğinden habersizce kışkırtıcı ve ayrıştırıcı dil kullanan Gündoğdu'nun çirkin ifadeleri sonrasında cami cemaatinden tepki geldi.

DİYANET SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyanet İşleri Başkanlığı konu hakkında bir açıklamada bulundu. Kurumun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı medya mecralarında yer alan, İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar