Cem Uzan'ın davasında yeni gelişme

Cem Uzan'ın davasında yeni gelişme
Cem Uzan, TMSF'nin el koyduğu şirketlerini satın alan 60 firma ve kişiye Fransa'da 69 milyar euroluk tazminat davası açması dünya basınında da geniş yer bulmuştu. Davayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve Fransa'da mahkeme taraflardan savunmalarını istedi.

Yurtdışında yaşayan Sakaryalı iş insanI Cem Uzan Temmuz 2021'de aralarında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Motorola ve Vodafone'un da bulunduğu 60 firma ve kişiye yaklaşık 69 milyar euro tutarında tazminat davası açtı.

Paris İstinaf Mahkemesi'nde açılan davada, sanıklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Vodafone, Motorola, Aydın Doğan, Ferit Şahenk, Nihat Özdemir, Sevil Sabancı, Suzan Sabancı, Sabancı ailesinden diğer bazı isimler ve Zorlu ailesinden oluşan bazı isimlerin savunmacı olarak temsilcilerinin hazır bulunduğu davanın ilk celsesi, 11 Ocak’ta Paris İstinaf Mahkemesi'nde görüldü.

Paris İstinaf Mahkemesi hakimleri, davalılara "Uzan kardeşlerin dava dilekçesine cevaplarınızı verin" diyerek savunmalarını istedi. Mahkeme davanın ikinci celse tarihi olarak ise 17 Mayıs olarak belirledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar