Çeltik üreticisi fiyat bekliyor

Çeltik üreticisi fiyat bekliyor

Çeltik üretimi ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin, "İlimizde hasadın 25 Eylül’den sonra başlaması bekleniyor. Çeltik üreticileri, çeltik alım fiyatlarının bir an önce açıklamasını istiyor" dedi.

Günboyu Edirne temsilcisi İrem Ergin

İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin yaptığı açıklamasında Çeltik üretiminin “Ekimi, bakımı ve hasadının’’ diğer ürünlere göre daha zor ve maliyetli olduğunu Çeltik üreticilerinin yetiştirdikleri ürünü hak ettiği fiyata satmaları gerektiğini, fiyat belirlenirken tarımsal girdilerdeki artış oranı ve refah payının mutlaka dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Açıklamasının devamında pirinç ithalatın artarak devam ettiğini son yıllarda yapılan ithalatın iç üretim miktarını bile geçtiğini dile getiren İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin pirinç üretimimizin iç tüketime yetmediğini biliyoruz ancak doğru politika ve desteklerle kendimize yeter duruma getirecek potansiyele sahip olduğumuzu da çok iyi biliyoruz dedi.

Hükümetin açıklayacağı fiyatın çeltik üreticisini ayakta tut atacak seviyelerde olması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin Çeltik üreticisinin talep ve beklentisinin Baldo Grubu çeltikler için fiyat ton başına 26 bin, Cammeo Grubu çeltikler için ton başına 24 bin, Osmancık 97 Grubu için 22 bin lira olduğunu bunun altındaki fiyatların çeltik üretimini düşüreceğine ve daha çok ithal etmek zorunda kalacağımızı söyledi.