Celal Şengör'den Zübeyde Hanımın anıt mezarına anlamlı ziyaret

Celal Şengör'den Zübeyde Hanımın anıt mezarına anlamlı ziyaret
Prof. Dr. Celal Şengör, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın anıt mezarını ziyaret etti. Şengör'ün söyledikleri ve ses tonu dikkat çekti.

Ünlü Jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın anıt mezarına ziyaret etti.

Zübeyde Hanım'ın mezarının önünde saygı duruşunda bulunan Şengör, duygusal anlar yaşadı.

Mezarın karşısında duygularını dile getiren Şengör, "Kıymetli oğlunun bir askeri olarak karşındayım. Sana milletçe şükran borçluyuz" diye konuştu.

c1.png

Konuşmasında yaşadığı duygu yoğunluğu ses tonuna yansıyan Şengör, şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli oğlunun bir askeri olarak karşındayım. Sana milletçe şükran borçluyuz." söyleriyle minnetini dile getiren Şengör; "Türkiye Cumhuriyeti oğlunun dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır."

c2.png

CELAL ŞENGÖR KİMDİR?

Celal Şengör, 24 Mart 1955’te İstanbul’da Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Robert Koleji’ni bitirdikten sonra Amerika’ya giderek Houston Üniversitesi’nde jeoloji eğitimine başladı. Ancak okulun kalitesinden memnun kalmayınca New York Eyalet Üniversitesi’ne geçti ve burada lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı.

Şengör, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. 1984 yılında doçent, 1992 yılında ise profesör oldu. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nde çalışmaktadır.

Şengör, jeolojide yapısal yer bilim ve tektonik dallarında yaptığı çalışmalarla dünyada saygın bir yer edindi. Alman Jeoloji Derneği tarafından Gustav Steinmann Madalyası ile ödüllendirildi. Ayrıca Neuchâtel Üniversitesi’nden şeref bilim doktoru unvanı aldı. Avrupa Bilimler Akademisi, Avusturya Jeoloji Servisi ve Avusturya Jeoloji Derneği’nin şeref üyesi olan Şengör, Kültür Bakanlığı’nın Bilgi Çağı Ödülü’nü de kazandı.

Şengör, ileri seviyede İngilizce, Fransızca ve Almanca bilmektedir. Ayrıca Felemenkçe, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca ve Osmanlı Türkçesi de okuyabilmektedir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar