Duyanlar bir kez daha utandı: Celal Şengör ülkenin en büyük güvenlik sorununu açıkladı

Duyanlar bir kez daha utandı: Celal Şengör ülkenin en büyük güvenlik sorununu açıkladı
10 ilde büyük yıkıma yol açan 2 büyük depremin ardından yaptığı tespitleri ile takip edilen Prof. Dr. Celal Şengör, Youtube’da katıldığı bir programda ülkenin en büyük güvenlik sorununu açıkladı.

Sunuculuğunu Candaş Tolga Işık''ın yaptığı Youtube kanalı Kafa TV’nin konuğu olan Prof. Dr. Celal Şengör, ülkenin en büyük ulusal güvenlik sorununu açıkladı. Şengör “En büyük güvenlik sorunu, milletçe doğruyu söyleme alışkanlığımızın olmaması” dedi.

Şengör, sunucu Candaş Tolga Işık’ın “Ülkemizin en büyük ulusal güvenlik sorunu deprem” ifadesine katılmayarak şunları söyledi: “Hayır. En büyük güvenlik sorunu, milletçe doğruyu söyleme alışkanlığımızın olmaması.” Şengör''ün verdiği cevap sosyal medyada kısa sürede çok fazla beğeni aldı.

Prof. Dr. Celal Şengör''ün geçtiğimiz günlerde katıldığı Selçuk Tepeli ile Ana Haber''de kullandığı "Türkiye''de bugün demokrasi yok, oklokrasi var" cümlesi de çok konuşulmuştu. Şengör''ün bahsettiği Oklokrasi kavramı, bilgisi ve yetkinliği olmayan kişilerin yönettiği bir hükümet biçimini anlatmak için kullanılmaktadır. Oklokrasi genellikle kaos ve şiddetin olduğu, kanun ve düzenin ise olmadığı bir yönetim şeklini ifade etmek için kullanılan bir kavramdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar