Deprem seferberlik planı sonrası ilk kez konuştu: Celal Şengör tek engeli açıkladı!

Deprem seferberlik planı sonrası ilk kez konuştu: Celal Şengör tek engeli açıkladı!
Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı İstanbul Seferberlik Planı'nı değerlendirdi. Şengör “İBB çok iyi bir hazırlık, çok yerinde bir planlama yapmış ama bir engel var” dedi.

Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nı açıkladı. Celal Şengör, plana ilişkin izlenimlerini Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya anlattı.

“EKSİK KALAN NE VARSA PLANLAMIŞLAR”

İBB’nin toplantısında hazırlanan planlama çalışmalarına şaşırdığını aktaran Şengör, şunları kaydetti: “Doğrusunu istersen şaşırdım. İBB çok iyi bir hazırlık, çok yerinde bir planlama yapmış. Konuyu çok doğru biçimde ele almışlar. 1999 depreminden sonra yapılması gerekip de yapılmayan, eksik kalan ne varsa hepsini görüp planlamışlar” dedi.

Yine de bir sorun olduğunu kaydeden Şengör, “Anlattıklarının ancak yarısını yapabilir. O da iyi ihtimalle. Çünkü tamamını yapmak için merkezi idarenin desteği, düzenlemeleri gerekiyor. Bu destek olmadan yapamaz. Ben başkanı içeri atmak isteyen bir merkezi idarenin bu plana destek vereceğini zannetmiyorum. Keşke herkes el ele verip bu oldukça iyi diyebileceğim çalışmaya destek verse” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar