Cebinde nakit taşıyanlar dikkat! Servet sahibi olabilirsiniz

Cebinde nakit taşıyanlar dikkat! Servet sahibi olabilirsiniz
Merkez Bankası'nın bastığı paralarda milyonda bir de olsa hatalı basım söz konusu olabiliyor. Hatalı basılan paraları ise koleksiyon değeri nedeniyle normal değerinin binlerce kat üstüne satmak mümkün. Son olarak hatalı basılan 10 lirayı 30 bin liraya satan vatandaşın ardından adeta hatalı para avı başlamış durumda.

CEBİNDE NAKİT TAŞIYANLAR DİKKAT! SERVET SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ

Son günlerde basında sıkça hatalı basılan paralarla ilgili haberler çıkıyor. Çıkan haberlerin bir çoğunda hatalı basılan 5, 10, 50, 200 liralık paraların açık artırmaya çıktığı ve bu paralar karşılığında çok yüksek fiyatlar istendiği belirtiliyor. Merkez Bankası''ndan çok nadiren de olsa hatalı basılmış paralar çıkabildiği gibi, bazı dolandırıcılar çamaşır suyu ile paranın üzerindeki rakamları silerek "hatalı basılmış para" diye koleksiyonerleri aldatma yöntemine başvuruyor. 

ÇAMAŞIR SUYU İLE SİLİYORLAR!

Banknotlar üzerinde bazı rakamların kimyasal maddelerle silinip yüksek bedellerle satılmaya çalışıldığı ifade edildi. Uzmanlardan çok acil vatandaşlara uyarıda bulunuldu ve yapılanın suç olduğu bildirildi. 

NTV''de yer alan haber şöyle:

Banknotlar üzerinde silinen bazı rakamların kimyasal maddelerle yok edildiği ortaya çıktı. Nümismat ve Yazar Necati Doğan, bu yöntemle koleksiyon değeri kazandırmaya çalışılan banknotların yüksek bedellerle satılmaya çalışıldığını söyledi. 

Son dönemde sıfırı olmayan bazı banknotların hatalı basıldığına dair iddialar dikkat çekiyor.

Banknotlar üzerinde bazı rakamların kimyasal maddelerle silinip yüksek bedellerle satılmaya çalışıldığı ifade edildi. Nümismat ve Yazar Necati Doğantedavülde olan banknotların 9. emisyon para grubunda yer aldığını, bu para grubunda 5, 10, 20, 50, 100 ve 200 Türk Lirası olmak üzere 6 banknot olduğunu belirtti. Bu banknotlarda sahteciliğe karşı filigran ve holografik şerit gibi önemlerin bulunduğunu vurgulayan Doğan, paraların hatalı basılmadığını ifade etti.

"Banknotların değerini gösteren rakamlardan özellikle sondaki sıfırlar holografik şeridin üzerine denk geliyor" diyen Doğan, "Bu rakamlar kimyasallarla silinip, paranın hatalı basım olduğu iddia ediliyor" açıklamasında bulundu.

Amacın hatalı basım iddiasıyla banknota koleksiyon değeri kazandırıp yüksek bedellerle satabilmek olduğunu belirtti.

Doğan, vatandaşları hatalı olduğu iddia edilen banknotlar konusunda uyardı. 40 yıldır para ve madalya konusunda çalıştığını ifade eden Doğan, ilk defa bu kadar hatalı basım para iddiasıyla karşılaştığını söyledi ve "Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun gereği paraların üzerinde işlem yapılması suç. Bunu yapanlar suç işliyor" dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar