Cebe sığacak kadar minik yapay zeka cihazı tanıtıldı: Sizi taklit ederek uygulamalarınızı kullanabilecek

Cebe sığacak kadar minik yapay zeka cihazı tanıtıldı: Sizi taklit ederek uygulamalarınızı kullanabilecek
ABD'li bir girişimci tarafından üretilen minik yapay zeka cihazı Rabbit R1 tanıtıldı. Bu cihaz kullanıcıyı taklit ederek niyetlerine göre uygulamaları kullanabiliyor.

CES 2024'te tanıtılan Rabbit R1, ABD'li girişim Rabbit'in yeni yapay zekâ cihazı olarak dikkat çekiyor. R1, kullanıcıların uygulamalarını öğrenip taklit ederek kullanabilen, cebe sığabilecek kadar küçük bir cihazdır. CES fuarı, yapay zekâ alanındaki yeniliklerle dolu olurken, Rabbit R1 de bu trende uygun bir ürün olarak karşımıza çıktı.

r1.webp

Rabbit R1, minik boyutları ve iddialı özellikleriyle öne çıkıyor. Cihaz, konuşarak çalışan, 2,88 inçlik dokunmatik ekrana, kaydırma işlevine sahip tekerleğe, sesli komutlar için iki mikrofona, yanıtlar için hoparlöre ve "Tavşan Gözü" adını verdikleri 360 derecelik bir kameraya sahiptir. MediaTek Helio P35 işlemciden güç alan cihaz, 128 GB depolama, 4 GB RAM, USB-C bağlantı noktası, Bluetooth, Wi-Fi, ve 4G özellikli SIM yuvası gibi özelliklere de sahiptir.

r4.webp​​​​​​​

DAVRANIŞLARI ÖĞRENİP TAKLİT EDEBİLİYOR

Rabbit R1, Rabbit OS adlı işletim sistemi üzerinde çalışan yapay zekâ destekli bir cihazdır. Kullanıcının uygulama kullanma alışkanlıklarını öğrenip taklit ederek, kullanıcının yerine işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Şirket, R1'in standart telefonlara kıyasla daha hızlı çalıştığını ve kullanıcının niyetini ve davranışlarını öğrenip taklit edebildiğini iddia ediyor.

r2.jpg​​​​​​​

Rabbit CEO'su Jesse Lyu'nun yaptığı bir demoda R1'in, kullanıcının öğrettikleriyle hızlı bir şekilde etkileşim kurabildiği ve uygulamaları kullanabildiği görülmektedir. Örneğin, Spotify'a bağlandığınızda sadece müzik çalmakla kalmayacak, aynı zamanda şarkı sözlerini öğrenebilecek, müziğin kime ait olduğun​​​​​​​u anlayabilecek ve daha fazlasını gerçekleştirebilecektir.

r5.webp​​​​​​​

Rabbit R1'in fiyatı 199 dolar olarak belirlenmiş, ABD'de mart veya nisan ayında satışa sunulması planlanıyor. Ancak, cihazın ortalama bir kullanıcı tarafından kolayca eğitilip eğitilemeyeceği ve pil ömrü gibi konular henüz netleştirilmedi.
​​​​​​​

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar