Çaykur Rizespor, Trabzonspor'un 13 maçlık yenilmezlik serisine son verdi

Çaykur Rizespor, Trabzonspor'un 13 maçlık yenilmezlik serisine son verdi
Çaykur Rizespor, Çaykur Didi Stadyumu'nda lider Trabzonspor'u konuk etti. Süper Lig'in 30. haftasında lider Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor'a 3-2 mağlup oldu ve 13 maçlık yenilmezlik serisi son buldu.

İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan Karadeniz derbisinde gülen taraf 3-2''lik skorla Çaykur Rizespor oldu.

Trabzonspor''un gollerini Abdülkadir Ömür ve Djaniny kaydederken, Rizespor''un üç golünü de penaltıdan Joel Pohjanpalo attı.

Bu sonucun ardından ligde 7 maç sonra kazanan Çaykur Rizespor 26 puana yükseldi, ligdeki 13 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Trabzonspor ise 70 puanda kaldı.

Süper Lig''in 31. haftasında Trabzonspor sahasında Beşiktaş''la karşılaşacak, Çaykur Rizespor ise Alanyaspor''a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maçın sonunda Çaykur Rizespor sahadan 3-2 önde ayrıldı.
 
90'' 90+5! GOL! Pohjanpalo, takımına 3-2''lik üstünlüğü getiren golü kaydetti. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Pohjanpalo, topu ağlara gönderdi.Gol - Joel Pohjanpalo

90+3! Gedson''un gönderdiği uzun topta savunma arkasına sarkan Pohjanpalo, karşı karşıya kaldığı pozisyonda Erce''nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını işaret etti.

90'' Pohjanpalo karşı karşıya yerde kaldı, hakem mücadelede üçüncü kez Rizespor lehine penaltı verdi! 
 
82'' Pohjanpalo ceza sahasının solunda vuruşunu yaptı. Top, Erce''de kaldı.
 
71'' GOL! Djaniny ile Trabzonspor beraberliği yakalıyor.

66'' Trabzonspor takımından Djaniny sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

64'' GOL! Joel Pohjanpalo, bir kez daha penaltı vuruşunu gole çeviriyor.
 
59'' GOL! Pohjanpalo, Rizespor''a beraberliği getiren golü kaydediyor.
 
48'' GOL! Abdülkadir Ömür takımını öne geçiren golü atıyor.
 
45'' İlk yarı sona eriyor
 

 
43'' Orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazanılan serbest vuruşu Çaykur Rizespor adına Cemali Sertel kullanacak.
 
35'' Trabzonspor takımından Edin Visca çektiği şut savunmaya çarpıyor ve top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

26'' Trabzonspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Abdülkadir Ömür tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

24'' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Edin Visca ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

21'' Çaykur Rizespor takımından Fernando Boldrin tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

18'' Trabzonspor takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Trabzonspor adına Manolis Siopis kullanacak.

10'' Edin Visca ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

4'' Sebastian Holmen ile İsmail Köybaşı arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Sebastian Holmen. Yarı alanın ortalarından Trabzonspor takımı oyuna başlayacak.

1'' Karşılaşma hakem Volkan Bayarslan''ın düdüğüyle başladı.

KAZANANI PENALTILAR BELİRLEDİ

Süper Lig''in 30. haftasında sahasında Trabzonspor''u konuk eden Çaykur Rizespor, mücadeleden 3-2 galip ayrıldı. Yeşil mavililere galibiyeti getiren golleri 3 defa penaltıda topun başına geçen Pohjanpalo kaydetti. İşte Rizespor''un penaltı kazandığı o pozisyonlar...

Süper Lig''in 30. haftasında heyecan başladı. Küme düşmeme mücadelesi veren Çaykur Rizespor sahasında Trabzonspor ile karşılaştı. Yoğun kar yağışı altında oynanan ve 15 dakika geç başlayan maçta kazanan 3-2''lik skorla Rizespor oldu.

Maçta Rizespor''un golleri penaltıdan Pohjanpalo kaydetti. İşte Rizespor''un penaltı kazandığı o pozisyonlar...

NWAKAEME''NİN MÜDAHALESİ!

Mücadelenin ikinci yarısında Abdülkadir Ömür''ün golüyle geri düşen Rizespor, Pohjanpalo''nun penaltıdan attığı golle eşitliği sağladı.

DENSWIL ELLE OYNADI!

İlk golden kısa bir süre sonra Çaykur Rizespor ikinci kez penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Denswil''in eline çarpan top sonrası hakem, VAR''dan pozisyonu izledi ve beyaz noktayı gösterdi. Rizespor, bu golle beraber mücadelede 2-1 öne geçti.

ERCE SON DAKİKADA DÜŞÜRDÜ!

Karşılaşmaya 6 dakika uzatma verilirken, son anlara doğru Gedson''un pasında savunma arkasına sarkan Pohjanpalo, kaleci Erce''nin müdahalesiyle yerde kaldı. Bu faul ile 3. kez penaltı kazanan Çaykur Rizespor, Pohjanpalo ile bunu da gole çevirdi ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

POHJANPALO RİZESPOR TARİHİNE GEÇTİ

Çaykur Rizespor, Joel Pohjanpalo''nun 3 penaltı golüyle hat-trick yaptığı maçta Trabzonspor''u 3-2 mağlup etti. Finlandiyalı futbolcu attığı bu gollerle Rizespor''un tarihine geçti. 55. dakikada oyuna girerek 3 gol atan Pohjanpalo, sonradan oyuna girip hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

"FİNLANDİYA''DAN BU MAÇLARA ALIŞIĞIM"

Maçın yıldızı Joel Pohjanpalo, "Finlandiya''dan bu maçlara alışığım. Takım olarak bulunduğumuz pozisyon zor. Acil galibiyete ihtiyacımız vardı. Trabzonspor, çok iyi bir takım. Mental olarak maça iyi hazırlandık. 3 penaltıda da mental oyunun karşılığı vardır. Kaleciyle mental savaşınız oluyor." dedi.

95-96 SEZONUNDAKİ PERFORMANSINA ULAŞACAK

 
21 haftadır Süper Lig’in zirvesindeki Trabzonspor, yarın Rize’de oynanacak karşılaşmayı kazanması halinde, lig tarihinde en çok puan topladığı 1995-96 sezonunun 30’uncu haftasındaki performansına ulaşmış olacak. Karadeniz fırtınası, yarın sahadan galibiyetle ayrılırsa, puanını 73’e çıkartarak 26 yıl önce kırdığı puan performansını egale edecek.
 
10 MÜSABAKADIR OLAN ÜSTÜNLÜĞÜ SONA ERDİ
 
Süper Lig’de bugüne kadar 41 kez karşılaşan komşu ekiplerden Trabzonspor’un 27, Çaykur Rizespor’un 5 galibiyeti bulunurken 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Her iki takım arasında Rize’de oynanan 20 müsabakanın 9’unu Trabzonspor kazanırken, ev sahibi ekip 4 kez galip geldi, 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Her iki takım ligde son olarak 11’inci haftada Trabzon’da karşılaşmış, ev sahibi ekip 2-1 galip ayrılmıştı. Çaykur Rizespor’a ligde son olarak 2015 yılında Rize’de oynanan müsabakada mağlup olan Trabzonspor, rakibiyle 7 yıl boyunca oynadığı 10 Süper Lig müsabakasında yenilmedi.
 
İLK 11''LER
 
Çaykur Rizespor: Gökhan, Cemali, Ponck, Holmen, Sabo, Phiri, Gedson, Boldrin, Boyd, Alper, Cisse
 
Trabzonspor: Erce, Peres, Denswil, Ahmetcan, İsmail, Siopis, Dorukhan, Abdülkadir Ömür, Visca, Nwakaeme, Djaniny

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar