Canlı hayvan pazarında sıkı denetime geçildi

Canlı hayvan pazarında sıkı denetime geçildi
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde her hafta düzenlenen canlı hayvan pazarlarında, çevre illerde görülen şap hastalığı sebebiyle artan denetimler dikkat çekti.

Kayseri, Tokat ve Sivas gibi illerdeki canlı hayvan pazarlarının kapatılması sonrasında, Yozgat ve ilçelerine gerçekleştirilen hayvan nakilleri üzerinde titiz bir takip süreci başlatan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kontrol faaliyetlerini sıklaştırdı.

Sorgun Canlı Hayvan Pazarı, İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olarak öne çıkıyor. Sabah saatlerinden itibaren besicilerin hayvanlarını satmaya çalıştığı pazarda, Sorgun İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri veteriner hekimler eşliğinde denetimlerini gerçekleştiriyor. Ekipler, hayvanların pazara girişine izin vermeden önce gerekli kontrolleri titizlikle uyguluyor. Ayrıca, pazarda dolaşarak besicilere şap hastalığına karşı bilgilendirme yapıyor ve hayvan alımları ile nakillerinde uymaları gereken kurallar konusunda uyarılarda bulunuyor.

aw112652-02.jpg

Pazara gelen besiciler, denetimlerin kendileri için bir güvence olduğunu ifade ediyor. Besici Ahmet Demirel, “Şu an için bizim pazarımızda herhangi bir sıkıntı yok. Çevre illerimizde şap hastalığının olduğunu biliyoruz, buraya gelecek hayvanlarda herhangi bir sıkıntı olursa biz yetkililere durumu bildireceğiz. Şu an için bir sıkıntımız yok. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz her hafta gelir, burada hayvanlarımızı kontrol ederler” dedi.

Diğer bir besici olan Murat Caner ise, “Yozgat’ta herhangi bir sıkıntımız yok. Zaten daha önce hayvanlarımızın aşılarını yaptırdık. Her hafta da veteriner hekimler gelip pazarımızı kontrol ediyor. Zaten şu anda bizim hayvanlarımızın bir sıkıntısı yok. Biz pazarımızın kapanmasını istemiyoruz. Biz burada evimize ekmek götürüyoruz. Pazarımızda her hafta kontrol oluyor zaten, kapanmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Yozgat’ta canlı hayvan pazarlarında gerçekleştirilen sıkı denetimler, hem besicilerin güvenliğini sağlamaya hem de şap hastalığı gibi salgınların önüne geçmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar