Çankaya'da 23 Nisan heyecanı

Çankaya'da 23 Nisan heyecanı
Çankaya Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yönelik etkinliklerinin ilki, Çayyolu Atapark’ta düzenlenen resmi tören ile başladı. Çankayalılar, marşlar eşliğinde bayram coşkusu yaşadı.

ANKA-Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerinin ilkinde, Çayyolu Atapark’ta Çankayalılar''la bir araya geldi. Atapark’ta düzenlenen törende çok sayıda vatandaşın yanı sıra CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım da hazır bulundu. 

Törende konuşan Başkan Alper Taşdelen, “Cumhuriyete karşı, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine karşı yapılan bütün tehditleri hep birlikte göğüsledik. Bundan sonra da göğüsleyeceğiz. Ulu Önder Atatürk cumhuriyeti kurarken kendisine tekrar bir saltanat yaratmadı. Ulu Önder Atatürk, İstanbul’da Osmanlı’dan kalan saraylarda değil Çankaya’da küçük bir bağ evinde yaşadı ve Cumhuriyeti orada kurdu. Mustafa Kemal Atatürk, üzerinde ne kadar mülk varsa öldüğünde hepsini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağışladı. Atatürk’ün kendine kişisel bir ikbal değil, ulusa bir gelecek yaratmak için kurduğu Cumhuriyet’i yaşatmak, kollamak hepimizin görevi” dedi.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar