Canan Kaftancıoğlu 9 yıl 8 ay hapis cezası aldı!

Canan Kaftancıoğlu 9 yıl 8 ay hapis cezası aldı!
Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından 7 yıl önce yaptığı paylaşımları nedeniyle hapis cezasına mahkum edildi. Kaftancıoğlu'na toplamda 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, adliye önünde ortak açıklamayı CHP İl başkanları adına Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yaptı. Açıklamada, "Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Bu dava ile yalnızca İl Başkanımız Kaftancıoğlu değil Cumhuriyet Halk Partisi yargılanmaktadır” ifadeleri kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kaftancıoğluoğlu'na destek için adiliye geldi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” , “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarını işlediği belirtilerek 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildiği davada 3.duruşma birazdan başlayacak. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde gelen CHP'nin 80 il başkanı ortak açıklama yaptı.

Kaftancıoğlu’na destek için Çağlayan Adliyesi’ne gelen CHP il başkanları ve milletvekilleri duruşma öncesi basın açıklaması yaptı.

Kaftancıoğlu’na destek vermek amacıyla açıklama yayınlayan CHP’li İl Başkanları, “Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir. ” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kaftancıoğlu’na destek için adliyeye geldi.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE VE DEMOKRASİYE KARŞI AÇIKÇA BİR DARBEDİR”

80 il başkanı adına açıklamayı CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yaptı ve şöyle konuştu; “İstanbul İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu, 6-7 yıl önce sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlar nedeniyle 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaktadır. Kaftancıoğlu'nun siyasi kimliği ve vatandaşlık sorumluluğu ile dikkat çektiği, kamuoyuna teşhir ettiği ya da eleştirdiği söylemlerin suç unsuru olarak değerlendirilmesi kabul dahi edilemez.
Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir.”

Kaftancıoğlu’na destek vermek için vatandaşlar da sabahın erken saatlerinden itibaren adliyeye geldi.

“KAFTANCIOĞLU'NUN BERAT ETMESİNİ İSTİYORUZ”

“AKP sandıkta bulamadığı karşılığı hukuk dışı yollarda aramakta ve demokratik siyasete müdahale etmeye çalışmaktadır” diyen Güvener, sözlerini şöyle sürdürdü; “31 Mart Yerel Seçimleri'nde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde Türkiye genelinde farklı siyasal kesimleri demokrasi çatısı altında buluşturan toplumsal ittifak, İstanbul başta olmak üzere tüm büyükşehirlerimizde karşılık bulmuştur. Kaftancıoğlu hakkında böyle bir davanın açılmasının en büyük sebebi de İstanbul'da elde edilen siyasi başarıdır. AKP sandıkta bulamadığı karşılığı hukuk dışı yollarda aramakta ve demokratik siyasete müdahale etmeye çalışmaktadır.
Bugüne kadar görülen 2 duruşmada mahkemenin sergilediği tutum demokrasi ve adalet adına utanç vericidir. 6 Eylül Cuma günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülecek karar duruşmasında hukukun gereği olarak İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun davadan beraat etmesini bekliyoruz.”

“KAFTANCIOĞLU DEĞİL CHP YARGILANMAKTADIR”

“Bu dava ile yalnızca İl Başkanımız Kaftancıoğlu değil Cumhuriyet Halk Partisi yargılanmaktadır” diyen İl Başkanı Rıfkı Güvener sözlerini şöyle noktaladı: “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin 80 il başkanı olarak Kaftancıoğlu'nun yanındayız. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan herkesi 6 Eylül'de Çağlayan Adliyesi'nde buluşmaya davet ediyoruz. Asla yalnız yürümeyeceksin Canan Kaftancıoğlu!”

ADLİYE ÖNÜNDE OKUDUĞU ŞİİR DE DAVA DOSYASINDA

Kaftancıoğlu Nazım'ın "Bir Provokatör Üstüne Hiciv Denemeleri" şiirinden bir parça okumuştu

Erdoğan 1998'de "Dün şiir yazanlar, bugün ise okuyanlar mahkum oluyor, yarın da dinleyenler mahkum olacak." demişti.

KAFTANCIOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA!

Canan Kaftancıoğlu’na destek için binlerce kişi yine adliye önünde buluştu. Duruşma öncesinde CHP adına Muharrem Erkek açıklama yaptı. Ayrıca destek için İstanbul’a gelen CHP’nin 80 İl Başkanı adına da Rıfat Güvener tarafından açıklama yapıldı.

Duruşmanın başlamasıyla katılan Tayyip Erdoğan Vekili avukat Ferah Yıldız, mütalaaya katıdıklarını belirterek, “Ayrıca sanığın duruşmadaki hal ve hareketlerinden ötürü iyi hal indirimi uygulanmamasını en üst sınırdan ceza verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Daha sonra savunmasına başlayan Kaftancıoğlu, cumhurbaşkanına hakaret etmediğini ve etmeyeceğini söyledi. Kaftancıoğlu savunmasına şu şekilde devam etti:

“Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hiçbir kamu görevlisine alelen hakaret etmedim. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmedim. Atatürk cumhuriyetinin il başkanı olarak devleti alenen ya da perdeli olarak aşağılamam düşünülemez. Terör örgütü propagandası yapmadım yapmam. TV programında terör örgütü propagandası yaptıysam incelenir ama yok.”

9 YIL 8 AY HAPİS CEZASI!

Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından 7 yıl önce yaptığı paylaşımlar yüzünden hapis cezasına mahkum edildi. Kaftancıoğlu'na toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Hakkında 9 yıl 8 ay hapis cezası kararı verilen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu mahkemenin önünde kendisini destekleyenlere bir konuşma yaparak kararı değerlendirdi.

"KARANLIK SARAY..."

“Bugün burada beni yalnız bırakmadınız. Adaleti yok edenlerin kulaklarına asla yalnız olmadığımızı yeniden haykırıyorsunuz. Bu ülkede mahkeme kararları kanunlara göre düzenlenmiyor. Yaşanan hiçbir şey tesadüf değil. Saray vesayleti demokratik siyasetin önünde in büyük engeldir. Onlar sanıyorlar ki baskı yaptıkça korkacağız. Kayyumlarla seçme seçilme hakkı gasp edilenler korkacak sanıyorlar. Susmayacağız. İstanbul’u yeniden halka vermek için yola çıkmış bir cezalandırma davasıydı ve ceza verildi. Korkutmaya çalışsalar da ellerimizi kollarımızı bağlamaya çalışsalar da sesimiz kısılmaz özgürlükten. Buradan açıkça söylüyorum: Ayrımsız bir biz mevsimi başladı. Bizim umudumuzu cesaretimizi kırmaya çalışıyorlar. Bağımsız ve demokratik cumhuriyetin vatandaşları olarak yaşamak istiyoruz. Bugün burada inanarak ve saatlerce bekleyerek şahsım üzerinden demokrasi mücadelesine verdiğiniz destek bir ümit ışığıdır. Dostlarım kardeşlerim geçen duruşmada okuduğum şiir cezayı artırıcı unsur olarak kabul edildi. Şiirler güzeldir.”

Kaftancıoğlu sözlerini yine Nazım Hikmet’ten şu mısraları okuyarak bitirdi:

Dünyadan, memleketinden, insandan
umudum kesik değil diye
İpe çekilmeyip de
Atılırsan içeriye,
Yatarsan on yıl, on beş yıl
Daha da yatacağından başka,
‘Sallansaydım ipin ucunda
Bir bayrak gibi keşke”
Demiyeceksin,
Yaşamakta ayak direyeceksin.
Belki bahtiyarlık değildir artık,
Boynunun borcudur fakat,
Düşmana inat
Bir gün fazla yaşamak.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezası hakkında değerlendirmede bulundu. 

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Adalet yok bu ülkede. Hakim karar verirken vicdanına değil saraya bakıyor. Sevgili halkıma şunu söylemek isterim. Hangi görüşten hangi inançtan hangi kimlikten olursa olsun ben herkes için adaleti sağlayacağım.” dedi. Canan Kaftancıoğlu’na hapis cezası verilerek İstanbul başarısının intikamının alındığını savunan Kılıçdaroğlu “Adaletsizlik sadece Türkiye’nin itibarını zedeler. Benim üzüntüm adaletin bu ülkede yok olması başka bir şey değil" açıklamasında bulundu.

FAİK ÖZTRAK'TAN SERT TEPKİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen 9 yıl 8 aylık hapis cezasını Halk TV'de değerlendirerek sert tepki gösterdi.

Öztrak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul İl Başkanı olana kadar bu tweetlerle kimse ilgilenmemişti. Sayın Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanı oldu bu tweetlerle ilgili suç duyuruları başladı. İstanbul'da CHP 31 Mart'ta seçimleri kazandı. Sayın Kaftancıoğlu ile ilgili iddianame hazırlandı ve mahkemeye verildi. Bugün de bir mahkumiyet kararı çıktı.

Ben açık söylüyorum; Bu tamamen rövanşist duygularla, öc alma duygularıyla İstanbul'da seçimi kaybetmeyi hazmedemeyen Saray'ın, iktidarın mahkemeye vermiş olduğu talimatla ortaya çıkmış olan bir karardır.

Bunun oraya buraya eğilip bükülecek bir yanı yoktur. Süreç bellidir alınan karar ortadadır. Burada Türk yargısının malesef öc alma duygusuyla siyasete alet edilmesi vardır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar